/
/
Standaard­­documenten in de praktijk

Standaard­­documenten in de praktijk

Al langere tijd biedt Coppa gepersonaliseerde standaarddocumenten aan. Dit zijn standaarddocumenten die zowel consultants als inkoopadviseurs werkzaam bij onze klanten inzetten om verzekerd te zijn van een kwalitatief hoogstaande en juridisch kloppende documenten.

Breed pallet

Inmiddels hebben we een stuk of honderd verschillende standaarddocumenten voor onder andere beoordelingen, gunningscriteria en programma’s van eisen. Deze zijn allemaal te personaliseren voor de betreffende klant, dit betekent zowel het adres, contactgegevens als logo. Maar er is bijvoorbeeld ook ruimte voor aanpassingen aan de hand van het eigen (inkoop-) beleid.

Een goede basis

Met standaarddocumenten heb je een basis uitgangspunt. De belangrijkste parameters van een succesvolle aanbesteding zijn geborgd. De standaarddocumenten leggen een basis waar de gemeente of inkoper op verder kan bouwen. Door de mogelijkheid ze te personaliseren kan je de standaarddocumenten zo aanpassen dat het altijd past binnen de organisatie en het betreffende inkooptraject.

Afvinklijst

Het is als het ware een afvinklijst voor je aanbesteding. Je kunt puntsgewijs aan de slag en verwijdert (of haalt door) wat je niet nodig hebt, dan ben je klaar. Dit zorgt ervoor dat je in de hectiek van de dag geen zaken over het hoofd ziet. Dit kan je in je eerste maar zeker ook je honderdste aanbesteding overkomen. Alles begint bij een goede basis, zeker een Europese aanbesteding.

Stroomlijnen aanbestedingsproces

De standaarddocumenten stroomlijnen het aanbestedingsproces, je spendeert minder tijd aan het opstellen van een document waardoor je sneller met de inhoud van de aanbesteding aan de slag kan. Je hoeft het wiel niet continu opnieuw uit te vinden. Het scheelt me in tijd per aanbesteding tussen de 4 en 16 uur”.

Bent u ook geïnteresseerd in het stroomlijnen van uw aanbestedingsproces, wilt u voorkomen dat u in de hectiek van de dag zaken over het hoofd ziet? Neem dan contact op met Iris Spanjer via iris.spanjer@Coppa.nl of bel naar: 06-19224603

Senior inkoop consultant
Inkoopadvies
Europees aanbesteden

Meer insights

Europees aanbesteden

Aanbestedings­procedure bij onderdrempelige opdracht

Inkooptool (Europees) aanbesteden

Toenemend belang van interne klacht­afhandeling

Standaard­documenten bij OWO gemeenten

Aanbestedings­recht in de zorg?

Standaard­­documenten voor het hele inkooptraject

Digitaal samenwerken in een Europese aanbesteding

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.