Henriëtte de Boer – contractmanager

Henriëtte werkt als senior contractmanager en projectleider in het sociaal domein aan veel verschillende opdrachten. Zij vindt uitdaging in haar werk door zich bij elke nieuwe opdracht onder te dompelen in een nieuwe organisatie met een eigen cultuur en ambities. Onlangs kreeg ze bij Coppa een nieuwe rol als kwartiermaker. Henriette gaat aan de slag met het vormgeven en inrichten van een nieuw team binnen Coppa: contractmanagement, gericht op de overheid en zorg. We stelden Henriëtte drie vragen over haar werk.

Wat maakt jouw functie zo uitdagend?

De diversiteit in vraagstukken voor verschillende opdrachtgevers maken mijn werk zeer uitdagend! Om dit goed te managen maak ik vooral gebruik van mijn communicatieve vaardigheden, oplossingsgerichtheid en mijn verbindend vermogen om duurzame relaties met alle stakeholders op te bouwen en de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Ik werk binnen het sociaal domein voor diverse gemeenten en dan specifiek op jeugdhulp en Wmo. Op inhoud past dit domein écht bij mij. Het is mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan goede zorg voor jongeren of volwassenen die dit vaak hard nodig hebben om hun leven weer een positieve impuls te geven. Het uitdenken van slimme (inkoop)strategieën aan de voorkant, het leveren van waardevolle input en sturing geven bij aanbestedingstrajecten, gecombineerd met het onderhouden van contacten met de uitvoerende partijen die jongeren en volwassenen daadwerkelijk helpen, vind ik geweldig!

Het geeft mij enorm veel energie om de pittige uitdagingen die op het gebied van jeugdhulp liggen aan te gaan. Het geeft voldoening om samen met een projectteam goede en mooie oplossingen te bedenken en bestuurders van een goed advies te voorzien. Het zoeken naar oplossingen, de balans houden tussen inhoud versus het (publiek) geld én het continu in gesprek zijn met de juiste mensen om samen echt bij te dragen, vind ik het meest waardevolle in mijn rol.

Waarom is werken bij Coppa zo leuk?

Coppa biedt je de kans om mooie, uitdagende opdrachten aan te gaan en jezelf daarin te blijven ontwikkelen. Binnen de opdrachten heb je veel vrijheid voor eigen invulling. Je kunt je eigen kwaliteiten inzetten om een goed resultaat voor en met de klant te behalen. De waardering die je daarvoor krijgt van opdrachtgevers zie je vervolgens terug als je een vervolgopdracht bij die klant mag uitvoeren of als je door een nieuwe opdrachtgever wordt benaderd. Zo is mijn netwerk enorm gegroeid sinds ik voor Coppa werk.

Ook als senior kun je je binnen Coppa verder ontwikkelen. Zo ben ik ben zelf, vanwege de groeiende vraag naar contractmanagers en contractbeheerders, recent gevraagd om als kwartiermaker een nieuw integraal team Contractmanagement te gaan opbouwen en mee te werken aan onze visie en propositie op contractmanagement. Met een nieuw team kunnen we adviseren en invulling geven aan contractmanagement op een kwalitatief hoog niveau binnen alle sectoren. Naast mijn ervaring als senior contractmanager en projectleider kan ik hiermee ook mijn ambities richting een managementfunctie vormgeven.

Waar ben jij het meest trots op?

Op veel tevreden opdrachtgevers waar ik als interim contractmanager heb gewerkt en waar ik ook word teruggevraagd. Ook ben ik trots op de interessante advies- en ontwikkeltrajecten waarin ik mijn strategische blik en mijn creatieve kant heb kunnen laten zien. De momenten waarop de opdrachtgever zichtbaar enthousiast wordt van mijn visiedocument of adviesrapport op strategisch contractmanagement, daar doe ik het voor! Wij zijn goed in adviseren, maar ook zeker ook in de praktische vertaalslag, het opstellen van actieplannen en het goed uitvoeren van contractmanagement en dat wordt gewaardeerd.

Spreekt de functie van Henriëtte je aan en wil je hier meer over weten? Klik hier voor meer informatie over deze en andere actuele vacatures binnen Coppa.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.