Jikke Beusink en Rinze Koelewijn over het traineeship inkoopconsultancy

Collega’s Jikke en Rinze begonnen beide hun carrière bij Coppa als trainee. Vol enthousiasme betraden zij de wereld van inkoop om dagelijks aan de slag te gaan met maatschappelijke thema’s in de zorg en overheid. Inmiddels hebben zij ons traineeship inkoopconsultancy succesvol afgerond en zijn ze gestart als junior consultant. Benieuwd hoe zij het traineeship hebben ervaren? Jikke en Rinze vertellen je graag meer.

Waarom heb je gekozen voor het traineeship bij Coppa?

Rinze: “Mijn carrière bij Coppa begon met mijn afstudeerstage die ik hier heb afgerond. Op kantoor vertelden collega’s mij regelmatig over hun opdrachten en werkzaamheden en de grote variëteit hierin. Ik was opzoek naar een traineeship voor na mijn studie waarin ik mijzelf kon ontwikkelen en ruime praktijkervaring op kon doen. Al snel was ik overtuigd dat het traineeship bij Coppa mij dit kon bieden.”

Jikke: “Na het afronden van mijn master, wist ik niet precies wat mijn volgende stap zou zijn. Mijn voorkeur lag bij consultancy, maar het vakgebied was mij nog onduidelijk. Gelukkig kwam ik al snel in contact met Coppa’s campus recruiter, Maartje, die mij vertelde over het traineeship inkoopconsultancy. De combinatie van praktijkervaring en vakgerichte trainingen met de nadruk op persoonlijke groei sloot perfect aan bij hetgeen ik voor ogen had. De mogelijkheid om zowel in de zorgsector als bij de overheid te werken sprak mij ontzettend aan. Evenals het vooruitzicht op een vast contract na het succesvol afronden van het traineeship.”

Hoe ziet een gemiddelde dag als trainee eruit bij Coppa?

Rinze: “Het cliché klopt ook bij Coppa, want ‘geen week is hetzelfde’. De ene week bereid je overleggen met klanten en leveranciers voor, voer je analyses uit en schrijf je mee aan adviezen. De andere week ga je mee met een ervaren collega naar de klant en help je bij het inrichten van een tender of aanbesteding.”

Jikke: “Het consistente zijn de wekelijkse trainingsdagen, waarop je met de andere trainees op ons kantoor in Arnhem samenkomt. De trainingsonderwerpen variëren van consultancy skills en persoonlijke ontwikkeling tot aan vakinhoudelijke trainingen zoals contractmanagement en Europees aanbesteden.”

Rinze: “Het voelde heel vertrouwd een leerprogramma in te gaan, maar tegelijkertijd in korte tijd veel praktijkervaring op te doen aan de zijde van een ervaren collega. Naarmate je meer ervaring opdoet, krijg je steeds meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit gebeurt altijd in overleg met je teamlead en je directe collega’s.”

Jikke: “Ik ben van mening dat je het snelst leert door gewoon te doen en te ervaren. De trainingen zorgen voor kennisverbreding en maken dat je met een zelfverzekerd gevoel bij klanten binnenkomt.”

Wat leerde je tijdens het traineeship dat je vooral meeneemt in je werk als junior consultant?

Jikke: “Gedurende het traineeship keek en werkte ik mee bij uiteenlopende opdrachten in verschillende teams. Hierdoor ontdekte ik veel energie te halen uit de afwisseling van opdrachten binnen zowel zorg als overheid. Coppa biedt mij de mogelijkheid dit voort te zetten als junior business consultant. Mijn huidige projecten sluiten aan bij mijn interesse en dragen bij aan mijn verdere ontwikkeling.”

Rinze: “Tijdens het traineeship heb ik naast een groei in mijn professionele vaardigheden een flinke groei op persoonlijk gebied gemaakt. De trainingen in persoonlijke ontwikkeling brachten mij veel zelfinzicht door mijn kwaliteiten en verbeterpunten te identificeren. Zo weet ik tijdens mijn werk als junior business consultant waakzaam te zijn voor mijn valkuilen en mijn sterke punten optimaal te benutten.”

Is ons traineeship inkoopconsultancy wat voor jou? We maken graag kennis met je! Stuur een e-mail naar werken@coppa.nl met je CV en motivatie of klik hier voor meer informatie over het traineeship.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.