Sjef Schmidt – senior inkoop­consultant én aanbestedings­jurist

Sjef Schmidt is 31 jaar en komt uit Hengelo. Na zijn masters Privaatrecht en Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Utrecht heeft Sjef als jurist op de inkoopafdeling  van het Havenbedrijf van Amsterdam stage gelopen. Eerst gaf hij voornamelijk juridisch advies over de gevolgen van de gewijzigde Aanbestedingswet, maar later kwam daar ook het adviseren in verschillende inkooptrajecten bij. Na zijn stage bij het Havenbedrijf, is Sjef in 2017 aan de slag gegaan bij Coppa. 

Hoe vind je het om naast jurist ook inkoopconsultant te zijn?

“Als jurist ben je bij het uitvoeren van juridische werkzaamheden grotendeels solistisch bezig, terwijl je als inkoopconsultant veel meer in teamverband werkt”. Sjef krijgt erg veel energie van het samenwerken met collega’s en opdrachtgevers, maar is natuurlijk niet voor niets rechten gaan studeren. “Daarom is die combinatie perfect voor mij.”

Welke werkzaamheden heb je binnen Coppa?

“Mijn werkzaamheden zijn zeer divers. Ik voer bijvoorbeeld juridische checks uit op aanbestedingsdocumenten van collega’s en opdrachtgevers. Daarnaast help ik bij het bepalen van aanbestedingsstrategieën van de complexere aanbestedingen. Als jurist kijk ik met een kritische en scherpe blik mee in het begintraject van een aanbesteding. Als namelijk blijkt dat van te voren ergens niet goed over is nagedacht, is het mogelijk dat het gehele inkooptraject opnieuw moet.”

Sjef houdt zich tevens bezig met de klachtenafhandeling bij inkoopprocedures. “De klachtafhandeling is een erg actueel onderwerp. Het is van belang dat ondernemers die betrokken zijn bij een aanbestedingsprocedure zich gehoord voelen en de mogelijkheid hebben om een klacht in te dienen. Coppa is gespecialiseerd in het onafhankelijk afhandelen van deze klachten.”

“Het grijze gebied waarmee ik als aanbestedingsjurist te maken krijg, maakt het werk zeer uitdagend. Ik krijg erg veel energie als ik opdrachtgevers verder help. Het is niet de bedoeling dat ik hen steeds wijs op wat volgens de regels niet kan. Ik schets een kader voor de opdrachtgever en vanuit daar denk ik met hen mee over wat er binnen de organisatie aanbestedingsrechtelijk allemaal mogelijk is.”

Wat vind je het leukste aan het werken bij Coppa?

Sjef hoeft niet lang na te denken als de vraag wordt gesteld waarom het zo leuk is om voor Coppa te werken. “De vrijheid die ik ervaar en invloed die ik binnen Coppa heb bij de keuze voor opdrachten, spreekt mij erg aan. In samenspraak met de opdrachtgever bepaal ik zelf wanneer ik een opdracht uitvoer en of dat op locatie of thuis gebeurt. Er wordt ook goed rekening gehouden met je ambities. Mede daardoor heb ik de opdracht gekregen om de inkoopafdeling van een overheidsorganisatie te professionaliseren. Het is fijn dat ik de mogelijkheid heb om mijn werk zelfstandig uit te voeren, maar ook dat altijd een collega bereikbaar is om even mee te sparren.”

“En niet te vergeten en ook ontzettend belangrijk, zijn de leuke activiteiten die Coppa regelmatig organiseert”, vertelt Sjef opgewekt. “Naast alle leuke borrels en Academy’s (de ontwikkeldagen) die Coppa organiseert, hebben wij onlangs met het hele bedrijf een trainingsweekend in Parijs gehad. Naast het deelnemen aan inhoudelijke sessies was het heel leuk om met collega’s Parijs te ontdekken tijdens een fietstour en een wandeltour. Ook leer je snel je collega’s beter kennen tijdens de gezellige etentjes en borrels.”

Ook doen wat Sjef doet of leren wat Sjef heeft geleerd? Klik hier voor meer informatie over de actuele vacatures binnen Coppa.

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.