/
/
Werken met ISPnext

Werken met ISPnext

Welke leveranciers heeft mijn organisatie? Wat leveren ze? Voor wie? En hoeveel geld is ermee gemoeid? Dit zijn eenvoudige vragen die vaak leiden tot complexe spreadsheets. Een foutje is zo gemaakt met soms grote gevolgen. In dit artikel staan we stil bij één van de systemen die wij gebruiken om dit soort fouten te voorkomen: ISPnext.

ISPnext

ISPnext is een spendtool waarmee we alle uitgaven van een organisatie kunnen analyseren, zodat we kansen en risico’s inzichtelijk maken en waarmee we zelfs inkoopstrategieën opstellen. Daarnaast is het met ISPnext mogelijk om bijvoorbeeld middels een geografische map je uitgaven per plaats of provincie te visualiseren, zodat je bijvoorbeeld kunt controleren in welke mate lokaal wordt ingekocht. Ook zijn er tal van functies op het gebied van contractmanagement te gebruiken, voor het in kaart brengen van bijvoorbeeld duurzaamheid of het aantal contracten per manager.

Onderzoek gewenste gegevens

Uit onderzoek blijkt dat uitbestedende klanten één helder overzicht wensen waarin de meest relevante gegevens voor inkoopprofessionals te zien zijn. Zij geven aan dat zij behoefte hebben aan de volgende gegevens:

  • Uitgaven per inkoopcategorie;
  • Beïnvloedbare uitgaven;
  • Top 10 grootste leveranciers;
  • Uitgaven op verschillende niveaus;
  • Uitgaven per budgethouder/manager (voor overheidsinstellingen);
  • Uitgaven per regio (voor overheidsinstellingen).

Dashboard

Om deze meest gewenste gegevens in kaart te brengen, beschikt ISPnext over een dashboardfunctie. Hierin kun je de voor jouw meest relevante informatie in de vorm van grafieken en tabellen weergeven. Het standaardiseren van het dashboard dient als basis waarmee het vervolgens naar eigen smaak gespecificeerd kan worden.

Ben je benieuwd naar hoe zo’n dashboard eruit ziet? Hieronder staan enkele voorbeelden waarin de overzichtelijke weergave van relevante gegevens te zien is.

Coppa als inkoopadviseur

Coppa bekijkt graag de mogelijkheden om voor jou ISPnext te gebruiken en een standaard dashboard te ontwikkelen. Wil je meer informatie over het gebruik van ISPnext? Neem dan contact met ons op via info@coppa.nl

Meer insights

Inkoopsystemen

Gebruiks­vriendelijkheid van S2P-systemen in de zorg

Automatiseren van het P2P-proces

Multi-channel inkoop voor een goedwerkend P2P-systeem

Onderzoek P2P-proces Nederlandse gemeenten

De ins en outs van een P2P-inkoopproces

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.