/
/
/
Interim inkoopadviseur OWO-gemeenten

Interim inkoopadviseur OWO-gemeenten

De OWO-gemeenten (Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland) waren begin 2022 op zoek naar een tijdelijke inkoopadviseur. Niels Plat begon oorspronkelijk met een opdracht van drie maanden, maar heeft de functie bijna twee jaar naar tevredenheid ingevuld.

Inkoopsamenwerking

OWO is de intergemeentelijke samenwerking tussen de gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland. Drie gemeenten met een eigen identiteit die door samen te werken meer bereiken. Niels maakte onderdeel uit van de doorontwikkeling van een decentrale naar een gecoördineerde inkoopfunctie. In zijn rol begeleidde Niels diverse onderhandse- en Europese aanbestedingen, zoals een raamovereenkomst voor ingenieursdiensten, juridische adviesdiensten, afvalinzameling, een documentengenerator, een BOR-applicatie en diverse andere aanbestedingen in de GWW (openbare ruimte) en ICT-sector.

Ontwikkeling inkoopteam

Naast het begeleiden van aanbestedingen heeft Niels ook een junior inkoopadviseur en een inkooptrainee begeleid in hun ontwikkeling. Dit alles met het doel om het team inkoop te ondersteunen in de professionalisering door het overdragen van kennis- en vaardigheden.

Mooie stappen richting professionele inkoop

Brigitte Broekert, inkoopstrateeg bij de OWO-gemeenten, is erg te spreken over de samenwerking: “Ik heb tien maanden met Niels mogen samenwerken binnen een team dat roerige tijden kent en midden in de ontwikkeling van een decentrale naar een gecoördineerde inkoopfunctie zit. Ik heb Niels leren kennen als een bevlogen collega die zijn kennis en kunde graag deelt en anderen helpt hierdoor beter te worden. Met zijn senioriteit heeft Niels het team geholpen mooie stappen te zetten in de professionalisering van inkoop.”

Meer

3

Inkoopadvies

Profession­alisering inkoop­functie zorginstelling VGZ

Optimalisatie Centrale Sterilisatie Afdeling voor AMC

Inkoopadvies en aanbestedingen gemeente Pekela en Veendam

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.