/
/
/
Optimalisatie Centrale Sterilisatie Afdeling voor AMC

Optimalisatie Centrale Sterilisatie Afdeling voor AMC

Voor het Amsterdam UMC – locatie AMC - hebben Willem Hoek en Ellen ten Kate een optimalisatieproject uitgevoerd voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA). Na het inbesteden van de CSA afdeling is een aantal knelpunten ontstaan, waarvoor het Amsterdam UMC de expertise van Coppa heeft ingeroepen.

Knelpunten in kaart

De CSA werkt nauw samen met het Beheer Medische Hulpmiddelen (BMH). Op locatie in het AMC is het proces van het instrumentarium (incl. beheer) vanaf de CSA naar de diverse interne klanten (OK, dagcentrum, poliklinieken, etc.) gevolgd en zijn interviews bij de medewerkers CSA en BMH afgenomen om de knelpunten in kaart te brengen.

Aan de hand van de beschikbare data is een analyse uitgevoerd voor routing, beschikbaarheid en aanvragen van het instrumentarium. Op basis van deze informatie is het voorstel voor het oplossen van de knelpunten gepresenteerd aan het management.

Acties en ondersteuning

Vervolgens hebben de afdelingen samen met Willem en Ellen diverse acties opgepakt om de optimalisatie van de werkprocessen te effectueren. Zo zijn werkafspraken gemaakt voor de incomplete netten, het aanvullen van de netten, systeeminrichting (incl. track & trace) en afstemming met andere afdelingen. Tevens is het advies voor het afschaffen van de nachtdienst gerealiseerd. Ten behoeve van de verbouwing van de CSA is een externe unit geplaatst op het AMC terrein. Coppa heeft ondersteuning geboden bij de verhuizing van de CSA en BMH naar het tijdelijke onderkomen.

Op de foto: Ellen ten Kate en Willem Hoek van Coppa en Thijs Brouwer (manager CSA) van Amsterdam UMC.
Fotografie: Rylana van der Marel

Meer

3

Inkoopadvies

Interim inkoopadviseur OWO-gemeenten

Profession­alisering inkoop­functie zorginstelling VGZ

Inkoopadvies en aanbestedingen gemeente Pekela en Veendam

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.