Inkoop uitbesteden

Beschikt jouw zorgorganisatie, ziekenhuis, gemeente of overheidsorganisatie niet over de juiste resources om het inkoopproces goed te kunnen faciliteren? Ontbreekt bepaalde kennis op de inkoopafdeling? Veel organisaties kiezen er in dit geval voor om hun inkoop (gedeeltelijk) uit te besteden met als doel continuïteit garanderen en besparingen realiseren.

Waarom inkoop uitbesteden aan COPPA?

  • Continu een professioneel niveau van de inkoopfunctie;
  • Diepgaande kennis van inkoopcategorie├źn binnen de overheid, gemeenten en zorg;
  • Gegarandeerd inkoopbesparingen en verlagen van de proceskosten van operationele inkoop en crediteurenadministratie;

Dienstverlening: inkoop uitbesteden 

COPPA ondersteunt organisaties met diverse facetten van inkoop. 

  1. Strategische inkoop: Opstellen en implementeren van inkoopbeleid en inkoopkalender. 
  2. Tactische inkoop: Opstellen van inkoopkalender n.a.v. Spend Analyse, uitvoeren van inkoopprojecten conform projectkalender en -plannen, maken van gunningsadviezen en contracteren en managen van leveranciers. Jouw organisatie behoudt ten allen tijde de regie over het inkoopproces.
  3. Operationele inkoop: Het verbeteren van het orderproces op basis van een SLA en KPI's. Verder adviseren we bestellers over producten en diensten van leveranciers, houden catalogi up-to-date, bewaken van levertijden etc. 
  4. Crediteurenadministratie: Het controleren van facturen en afspraken conform SLA. Het doel is om het aantal (probleem)facturen te verminderen en met inkoop zo snel mogelijk op te lossen. 

Inkoop uitbesteden overheid & gemeenten

De afgelopen jaren besteedden diverse overheidsinstellingen en gemeenten hun inkoop gedeeltelijk of volledig uit aan COPPA. Een aantal aanleidingen die we zien bij deze organisaties om inkoop uit te besteden zijn bijvoorbeeld het professionaliseren van de inkoopafdeling, volledige ontzorging en een altijd up-to-date kennispeil van inkoop en (Europese) aanbestedingen. 

Bekijk deze case

Inkoop uitbesteden zorg

Steeds vaker kiezen zorginstellingen en ziekenhuizen ervoor om de inkoopfunctie gedeeltelijk of volledig uit te besteden. De aanleidingen hiervoor zijn verschillend, maar hebben vaak te maken met de wens tot besparen op inkoop.

Na de fusie van het Westfriesgasthuis en Waterlandziekenhuis (sinds 1 april 2017), werd de volledige inkoop uitbesteed aan COPPA. Vanaf het eerste moment, is er tot wel 40% bespaard op de begroting voor inkoop. Lees meer over onze werkzaamheden bij SZWW in deze case.

Bekijk deze case

Meer informatie over inkoop uitbesteden?

Download onze gratis whitepaper over Inkoop uitbesteden in de Zorg.

Download whitepaper                     Beleid Inkooptransactievergoeding