/
/
/
Volledige inkoop­uitbesteding voor Dijklander Ziekenhuis

Volledige inkoop­uitbesteding voor Dijklander Ziekenhuis

Het Dijklander Ziekenhuis is in 2017 ontstaan na een fusie tussen het Westfriesgasthuis en het Waterlandziekenhuis. De samenwerking met Coppa gaat al terug naar 2012. En in 2015 zijn we gestart met een project om sindsdien de gehele inkoop van het ziekenhuis bij Coppa uit te besteden.

Fusie

In datzelfde jaar werd ook bekend dat het Westfriesgasthuis in Hoorn ging fuseren met het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Paul Gelderman, partner bij Coppa, werkte sinds eind 2015 een jaar lang als interim inkoopmanager aan de voorbereiding op het uitbesteden van de inkoop aan Coppa en de fusie met het Waterlandziekenhuis.

Inkoop uitbesteden aan Coppa

Per 1 januari 2017 is vervolgens de hele inkoop van zowel het Waterlandziekenhuis als het Westfriesgasthuis, inclusief alle inkopers, uitbesteed aan Coppa. Ook hebben we een nieuw ERP-systeem inclusief een inkoopsysteem geïmplementeerd, met veel nieuwe werkwijzen tot gevolg. De medewerkers die naar Coppa werden overgeheveld, zijn erg te spreken over het traject!

Resultaten

In het contract tussen Coppa en het Dijklander Ziekenhuis zijn besparingsdoelstellingen afgesproken. “Met het outsourcecontract is ervoor gezorgd dat de vaste lasten voor inkoop flink zijn afgenomen,” vertelt Paul. “Vanaf het eerste moment dat wij binnen waren, hebben we tot 40% kunnen besparen op de begroting voor inkoop.” We kijken uit naar een jarenlange, succesvolle samenwerking met het Dijklander Ziekenhuis.

Meer

1

Inkoop uitbesteden

Uitbesteden van inkoop­organisatie voor zorginstelling Amsta

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.