/
/
/
Implementatie contract­management voor Zonnehuisgroep Amstelland

Implementatie contract­management voor Zonnehuisgroep Amstelland

Nadat ZHGA de implementatie van Spend Cloud had afgerond, was het tijd voor de volgende stap in de professionalisering van inkoop. Deze stap bestond uit contractmanagement en het opleiden van een functioneel beheerder voor inkoop en contracten. Coppa begeleidde ZHGA met deze stap.

Contractmanagement binnen ZHGA

In april 2022 is de opdracht binnen Zonnehuisgroep Amstelland gestart voor de implementatie van contractmanagement. Hiervoor zijn verschillende trainingen ontwikkeld, in samenwerking met inkoop, om 13 contractmanagers op te leiden binnen ZHGA. De onderwerpen van deze trainingen gaan over: de inkoopfunctie, contractbeheer, de verschillende modules van Spend Cloud en een special voor PNIL. Naast deze trainingen is een handboek ontwikkeld dat een leidraad vormt voor de werkwijze van de contractmanagers binnen ZHGA.

Opleiding functioneel beheerder Spend Cloud

Nadat de implementatie van contractmanagement was afgerond, is de opdracht verder doorgelopen in de vorm van het opleiden van de functioneel beheerder, José Iping. Zij was nieuw in het ICT vakgebied. Voor het opleiden van de functioneel beheerder is een plan, in afstemming met opdrachtgever Marjan Vos gemaakt. Dit plan heeft verschillende aspecten zoals: systeem technische aspecten, maar ook afspraken binnen de organisatie, zelfstudie en begeleiding. Zo werd José in circa 20 weken opgeleid tot een super functioneel beheerder. Jose: “Ik ben blij met de kans die me wordt geboden door de Zonnehuisgroep Amstelland door de opleiding tot applicatiebeheerder Spendcloud en de begeleiding vanuit Lotte!”

Op de foto: Lotte Vredegoor van Coppa met José Iping (functioneel beheerder) van ZHGA.
Fotografie: Rylana van der Marel

Meer

4

Contractmanagement

Kwartiermaker contract­management bij gemeente Meppel

Contract­management specialistische jeugdhulp Gemeente Rheden

Projectleiding budgetplafonds gemeente Zutphen

Professionaliseren contract­management gemeente Zutphen

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.