/
/
/
Warmedranken­voorziening Gemeente Coevorden

Warmedranken­voorziening Gemeente Coevorden

De Gemeente Coevorden heeft ons gevraagd te ondersteunen bij het komen tot een nieuwe rechtmatige overeenkomst met een partij voor de warmedrankenvoorziening. Belangrijk daarbij was grip op de kosten, duurzaamheid (circulariteit), innovatie en kwaliteit van de dienstverlening.

Innovatieve aanpak

We hebben samen met de opdrachtgever gekozen voor een innovatieve aanpak van de aanbesteding. In plaats van het inkopen van een eindoplossing hebben we de markt benaderd en gevraagd naar hun visie en ambities op een aantal gebieden. De visie en ambities hebben we gematcht met die van de gemeente,  zodat je samen als partners de ambities van de gemeente kunt verwezenlijken. Natuurlijk hebben we aan de voorkant wel een aantal eisen meegegeven aan de markt, zoals een plafondbedrag en een minimaal vergelijkbaar product.

Samenwerkingspartner

Het doel van de aanbesteding was niet het vinden van een leverancier, maar een partner. Een partner die mee durft te denken, ook na het sluiten van het contract. Nadat je de keuze hebt gemaakt voor een leverancier werk je aan de daadwerkelijk invulling van de opdracht. Na de beoordelingsfase hebben de gemeente en geselecteerde winnaar de afspraken vastgelegd in een samenwerkingscontract.

Resultaten op alle fronten

Samen met de leverancier is duurzaamheid voor alle onderdelen binnen de opdracht/dienstverlening inzichtelijk gemaakt. Alle producten (koffie, thee etc.) zijn gecertificeerd. Verder is een financiële besparing gerealiseerd op de kosten ten opzichte van de bestaande overeenkomst terwijl een uitbreiding van de dienstverlening is geweest. Tot slot is door de contractvorm meer grip en sturing op het contract door vooraf het contractmanagement samen met de leverancier in te richten.

Klimaatbestendige toekomst

De opdrachtgever is zeer tevreden met het resultaat. De rechtmatige overeenkomst is tot stand gekomen én er wordt invulling gegeven aan het beleidsthema ‘samen op weg naar een klimaatbestendige toekomst’ uit de duurzaamheidsvisie van de gemeente Coevorden.

Meer

2

Duurzaam inkopen

Inhuur van projectcoördinatie voor Stichting Duurzame Projecten Loenen

Verduurzaming menu Provincie Gelderland

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.