/
/
/
Versnelde procedure inzet verkeers­regelaars GGD Hollands Noorden

Versnelde procedure inzet verkeers­regelaars GGD Hollands Noorden

Als gevolg van de opschaling van de hoeveelheid coronateststraten in regio Noord-Holland-Noord in september 2020, zette GGD Hollands Noorden in samenwerking met COPPA met succes een aanbesteding in de markt voor de ad-hoc inzet van verkeersregelaars. En in slechts drie weken tijd is een opdrachtnemer geselecteerd!

Versnelde procedure

De aanbesteding, die ruim boven de aanbestedingsgrens van €214.000,- zou uitkomen, wordt normaliter in een periode van drie tot zes maanden uitgevoerd. Omdat de verkeersregelaars al binnen vier weken nodig waren, bekeek onze senior inkoopconsultant Hans van Wijck de mogelijkheden binnen de aanbestedingswet. Er was eigenlijk maar één oplossing: de openbare aanbesteding als versnelde procedure in de markt zetten. Dit kan wanneer sprake is van een urgente situatie en het onmogelijk is om de normale termijnen te hanteren.

Programma van eisen

In samenwerking met het facilitaire team van de GGD is direct gestart met het opstellen van een programma van eisen. Vanwege de situatie rondom het coronavirus en het laten testen van burgers hebben we klantvriendelijkheid, stressbestendigheid en een flexibele omgang met mensen als eis opgenomen,” legt Hans van Wijck uit. En doordat deze gunningscriteria als eisen in de aanbesteding zijn beschreven, hoefden deze ook niet beoordeeld te worden. Dit kwam ten goede aan de doorlooptijd.

Bijzondere prestatie

“We hebben het voor elkaar gekregen om binnen drie weken een opdrachtnemer te kiezen. Vanaf de vierde week zijn de verkeersregelaars al ingezet. Een bijzondere prestatie,” vertelt Hans van Wijck enthousiast. GGD Hollands Noorden en Hans van Wijck zijn dan ook erg tevreden met het eindresultaat.

Meer

5

Interim professionals

Realisatie opvanglocaties vluchtelingen voor Bijzaak

Interim inkoopadviseur gemeente Pijnacker-Nootdorp

Inkoopadvies en aanbestedingen gemeente Pekela en Veendam

Interim inkoop­consultant bij Gemeente Gorinchem

Inkoop­ondersteuning bij GGD Hollands Noorden

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.