/
/
/
Projectleiding implementatie AFAS bij Dijklander Ziekenhuis

Projectleiding implementatie AFAS bij Dijklander Ziekenhuis

Eind 2018 werd bekend dat Microsoft het bij het Dijklander Ziekenhuis geïmplementeerde ERP systeem ‘AX4Health’ wilde migreren naar de cloud. Toenmalig manager Financiën en Zorgadministratie Pieter Vroon vroeg Coppa om dit proces te begeleiden.

Impactanalyse

De voorgestelde migratie had een aanzienlijke omvang, waardoor eind 2019 werd besloten een analyse uit te voeren om de impact op de organisatie, functionaliteit en kosten inzichtelijk te maken. Al snel bleek dat AFAS een grotere functionaliteit kon aanbieden tegen een lagere prijs en dus is besloten om een samenwerking met AFAS aan te gaan en hun zorgtemplate te implementeren.

Live

In september 2020 zijn de projectgroepen, bestaande uit ca. 50 medewerkers uit diverse disciplines, en consultants van AFAS gestart met de implementatie. Op 1 januari 2022 is het Dijklander Ziekenhuis live gegaan met AFAS. “Bij een project van deze omvang is er altijd wel ergens brand als je live gaat. De enige vraag is hoe hoog de vlammen oplaaien en hoe lang het vuur blijft branden,” aldus Bas Dohé, partner bij Coppa. “Voor de 700 eindgebruikers van het Dijklander Ziekenhuis verliep het proces zeer voortvarend. In juni 2022 heeft de stuurgroep de projectfase afgesloten en is de beheerfase ingegaan.”

Een gezamenlijk resultaat

Theofiel Jetten, manager Financiën en Zorgadministratie a.i. van het Dijklanderziekenhuis, is blij: “De AFAS ERP zorgtemplate is conform scope, tijd, budget en naar tevredenheid opgeleverd. De meest veronachtzaamde fase in een dergelijk project, de nazorgfase, heeft voldoende body gekregen en de overdracht naar de beheerfase is goed geborgd. Bas Dohé is een verbinder die de vaart erin houdt. Zijn rol als projectleider pakt hij goed op. Hij creëert een klimaat van natuurlijk samenwerken. Het voelt daarom écht als een gezamenlijk resultaat. Dat vind ik de kern van projectmatig samenwerken.”

Meer

2

Inkoopsystemen

Implementatie Purchase to Pay systeem voor Elker

Begeleiding selectietraject inkoopsysteem ROC Twente

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.