Keuzemodel biedt grip op de praktijk
Het model stelt de gemeente in staat om te sturen op variabelen zoals oplaadbehoefte, depth of discharge, laadsnelheid en laadlocatie. Elke keuze laat direct zien wat het effect is op de dienstverlening en waar aanpassingen nodig zijn. Zo ontstaat een krachtig instrument dat helpt om de juiste keuzes te maken.
Inzicht in externe invloeden
Om te voorkomen dat elektrische voertuigen tijdens een dienst stilvallen, houdt het model ook rekening met externe factoren zoals verkeersdrukte, buitentemperatuur, wegwerkzaamheden en rijgedrag. Dit zorgt voor een realistisch beeld van de operationele uitdagingen en mogelijkheden.
Toekomstbestendige inzameling
Het model stelt de gemeente in staat onderbouwde keuzes te maken over de inrichting van haar laadinfrastructuur, het inzamelproces en de laadstrategie en stalling van voertuigen. Zo draagt het concreet bij aan een toekomstbestendige afvalinzameling.
Langdurige en succesvolle samenwerking
“We werken al jaren met heel veel plezier en naar volle tevredenheid samen met Coppa. Hun strakke projectmanagement, inhoudelijke deskundigheid, analysekracht maar vooral de praktische toepasbaarheid zorgen voor fantastische resultaten. Ook het voor ons ontwikkelde model kenmerkt zich door kwaliteit en eenvoud. Ik hoop nog lang met ze samen te werken,” zegt Bas van den Heuvel, manager Assets bij de gemeente Amsterdam.