/
/
/
Aanbesteding wagenpark voor vijf water­schappen

Aanbesteding wagenpark voor vijf water­schappen

Vanuit Coppa heeft Robert Mares als interim senior facilitair adviseur de facilitaire trekkersrol vervuld bij de aanbesteding van het wagenpark voor vijf waterschappen. Het betrof het leasen van 500 bedrijfsauto’s met een totale contractwaarde van 35 miljoen euro.

Aanbesteding

Een belangrijk onderdeel in de aanbesteding was kwaliteit, vertelt Robert. “We hebben de inschrijvers beoordeeld op de wijze waarop ze turn-key opleveren, efficiënt onderhoud realiseren, rapporteren over het wagenpark en duurzaamheid realiseren met deelauto’s en zuiniger en veiliger rijden. Deze kwaliteitscriteria zijn beoordeeld volgens de ‘gunnen op waarde’”.

Raamcontracten

De aanbesteding heeft geresulteerd in drie raamcontracten. Een aanvraag voor voertuigen wordt uitgevraagd bij alledrie de leveranciers. Door deze minicompetitie heeft het waterschap steeds de beste prijs én kwaliteit. De contracten zijn dusdanig vormgegeven dat er in de komende jaren naar meer en meer uniformiteit en voordelen kan worden toegegroeid.

Resultaten

Robert is erg blij met de uitkomsten van de gezamenlijke aanbesteding en somt een aantal concrete resultaten op. “Door de aanbesteding zijn er zowel voor de waterschappen als de markt besparingen op aanbestedingskosten gerealiseerd. En door de samenwerking ontstaat tussen de waterschappen ook verbinding met actieve kennisdeling. Daarnaast levert zo’n minicompetitie besparingen op van 2-5% en incidenteel zelfs 15%.”

Meer

10

Europees aanbesteden

Europese aanbesteding ICT Gemeente Elburg

Interim inkoopadviseur OWO-gemeenten

Aanbesteding vergadersystemen Gemeente Epe

Versnelde procedure inzet verkeers­regelaars GGD Hollands Noorden

Inkoopadvies en aanbestedingen gemeente Pekela en Veendam

Europese aanbesteding schoonmaak­onderhoud Het Rhedens

Inkoop­ondersteuning bij GGD Hollands Noorden

Aanbesteding salaris­administratie OVO Zaanstad

Europese aanbesteding glasvezel OVO Zaanstad

Europese aanbesteding leermiddelen Marnix College

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.