/
/
/
Kwartiermaker contract­management bij gemeente Meppel

Kwartiermaker contract­management bij gemeente Meppel

Gemeente Meppel deed onderzoek naar het inrichten van contractmanagement binnen de gemeente. Coppa werd gevraagd om de resultaten van het onderzoek om te zetten naar een concreet adviesrapport en plan van aanpak. Geert Lubbers, Anne Slob en Job de Bos voerden het project met veel enthousiasme voor Gemeente Meppel uit.

Onderzoek

Voor het inventariseren van de huidige situatie is een spend-analyse uitgevoerd en zijn eerder vastgestelde uitgangspunten getoetst. Hierbij is ook de gewenste situatie in kaart gebracht. Door het gesprek aan te gaan met meerdere stakeholders binnen de gemeente is er draagvlak gecreëerd voor concrete verbetervoorstellen en de wijze waarop contractmanagement het beste ingericht kan worden.

Implementatie

Gedurende de uitvoering van de opdracht is het project geleidelijk overgegaan van kwartiermaker contractmanager naar de daadwerkelijk uitvoering van contractmanagement. Naast het implementeren van het gewenste contractmanagementsysteem (CMS) is er een handboek opgesteld waarin uitgangspunten en werkwijzen voor de uitvoering van contractmanagement zijn beschreven. Daarnaast heeft Coppa aangegeven welke concrete stappen gezet moeten worden om het gewenste volwassenheidsniveau te bereiken.

Uitstekende begeleiding

Alekos Ikonomou, adviseur inkoop en contractmanagement Sociaal Domein bij Gemeente Meppel, is erg tevreden over de uitvoering van de opdracht: “Coppa heeft het implementatieproces van een nieuw contract- en leveranciersmanagementsysteem uitstekend begeleid. De consultants waren betrokken en gingen nauwkeurig te werk, hadden kennis van zaken en konden goed meedenken over de inrichting van het systeem.”

Op de foto (van links naar rechts): Geert Lubbers, Job de Bos en Alekos Ikonomou.

Meer

4

Contractmanagement

Contract­management specialistische jeugdhulp Gemeente Rheden

Implementatie contract­management voor Zonnehuisgroep Amstelland

Projectleiding budgetplafonds gemeente Zutphen

Professionaliseren contract­management gemeente Zutphen

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.