Werken bij Coppa - Inkoopconsultant Tedo de Bruin

Toegevoegd op | Door Coppa

Tedo werkt sinds september 2018 als inkoopconsultant bij COPPA. Tijdens zijn studie Facility Management deed hij de minor Inkoopmanagement waar zijn interesse voor inkopen en aanbesteden werd gewekt.

De rest is geschiedenis

Eigenlijk gaan COPPA en Tedo way back. Rik Bultman, senior business consultant bij COPPA gaf gastcolleges en tijdens één van die colleges gaf Tedo een presentatie die dusdanig indruk maakte op Rik, dat hij Tedo eigenlijk direct een afstudeerstage bij COPPA aanbood. De rest is geschiedenis.

Het afstudeeronderzoek deed Tedo voor het Inkoopuitvoeringscentrum van de Rijksoverheid. Hij zat 4 dagen per week intern bij de klant en onderzocht of inkoopcollectieven binnen het publieke domein middels aankoopcentrale mogelijk is.

Van stagiair naar inkoopconsultant

Na het succesvol afronden van dit onderzoek is Tedo na zijn afstuderen direct gestart als inkoop consultant bij COPPA. In de eerste paar maanden heeft hij voornamelijk consultants ondersteund bij diverse aanbestedingen. Dat was heel leerzaam maar na 6 maanden begonnen zijn handen toch echt te jeuken.

“Ik wilde meer uitdaging naast de ondersteunende functie die ik had. Rik Bultman, destijds mijn teamleider adviseerde me een balletje op te gooien bij een klant zodat ik mezelf kon uitdagen en ontwikkelen op inkoopgebied. De klant, gemeente Oldambt, gaf meteen de ruimte dus ik ben daar in het diepe gesprongen en heb meteen een Europese aanbesteding voor schoonmaakartikelen naar me toegetrokken voor de SW organisatie Afeer (klant van de Gemeente Oldambt). Het betreft een grote markt met veel leveranciers, dus het opstellen van de juiste eisen was noodzakelijk om te doen.
Dankzij hulplijntjes bij COPPA is dit een succesvol traject geweest. Daarnaast heb ik ondersteuning geboden bij het contractbeheer en contractmanagement binnen het sociaal domein. Acht gemeenten hadden één gezamenlijk contract met vijfendertig gecontracteerde zorgaannemers. Zij waren goed voor de helft van de populatie van de provincie Groningen. Dat was een flinke klus, maar dankzij deze kans kon ik meteen werken aan mijn contractmanagement skills.

Zijn succesvolle eerst traject heeft voor Tedo geleid tot nieuwe uitdagingen. Zo is hij momenteel inkoopadviseur bij de werkorganisatie de Kompanjie van de gemeenten Pekela en Veendam. Hier maakt hij samen met een collega onderdeel uit van het inkoopteam en verzorgen zij de gehele inkoopfunctie voor deze twee gemeenten.

Contractmanagement sociaal domein

"Het sociaal domein is een heel mooi domein waarbinnen ik graag werk. Door het opzoeken van knelpunten, het voeren van escalatiegesprekken, bijvoorbeeld naar aanleiding van een klacht van een partij, en het tot op de bodem uitzoeken van zaken is iets wat mij persoonlijk aantrekt in het werkveld.»

Groeien binnen contractmanagement

Dat Tedo zich binnen contractmanagement ziet groeien is geen verrassing. “Ik zie mezelf naast het inkopen en contracteren van partijen ook echt focussen op contractmanagement. Ik zie het echt als een mooie uitdaging om gemeenten en contractpartners op één lijn te krijgen. Er heersen altijd zoveel vragen omtrent contractmanagement; juridisch, financieel… en daarnaast de aanbestedingen begeleiden. Je leert zoveel mensen kennen binnen verschillende facetten van een organisatie. Daar haal ik echt energie en voldoening uit.”

Benieuwd hoe het is om bij COPPA te werken? Bekijk onze vacatures en neem contact op.