Werken bij COPPA – Recruiter Giovanni Korsten

Toegevoegd op | Door Coppa

In de rubriek Werken bij COPPA laten we maandelijks een medewerker van COPPA aan het woord die vertelt over zijn/haar werk bij COPPA. Welke functie vult hij/zij in en wat maakt werken bij COPPA zo leuk?

Even voorstellen: Giovanni Pietro Antonio Korsten. Wát een naam. Die moet wel iets van Italiaans bloed hebben zou je denken, maar niets is minder waar. “Het is gewoon Johannes Petrus Antonius maar dan ‘veritaliaanst’. Ik ben vernoemd naar mijn opa’s”.

De avonturen van Giovanni in Barcelona

Maar dat is niet de enige binnenkomer van Giovanni. De volgende anekdote heeft ervoor gezorgd dat iedereen bij COPPA hem vanaf het prille begin van zijn carrière kent. “Toen ik vorig jaar in mei bij COPPA kwam werken ging ik in juni meteen mee met het bedrijfsuitje naar Barcelona. We gingen met de metro van A naar B en zoals je misschien wel weet gaan de metrodeuren daar genadeloos dicht. Je raadt het al; ik zat er zo ongeveer tussen, en was de enige die B niet bereikte. Toen was ik dus ‘kwijt’. Maar het voordeel was dat iedereen in één klap wist wie ik was”.

Van yolo-sollicitant tot innemende recruiter

Giovanni zit nooit stil, dus ook niet toen hij nog studeerde (toegepaste psychologie). Zo was hij studentmentor, begeleidde hij lessen en begon hij zijn carrière als recruiter naast zijn studie. Door een ‘yolo-sollicitatie’, zoals hij dat zelf noemt, kwam hij bij een uitzendbureau terecht. Gek genoeg heeft hij daar de meeste ervaring opgedaan door te recruiten voor een groot telecombedrijf. “Ik heb de boel daar toen – positief – op zijn kop gezet en door een persoonlijke manier van benaderen van potentiële werknemers veel succes geboekt.” Zijn loopbaan vervolgde zich toen hij benaderd werd voor een afstudeeronderzoek bij een inkoopadviesbureau. Bij dit bureau heeft hij onderzoek gedaan naar de drijfveren van zelfstandig inkoopprofessionals. Tijdens dit onderzoek is de liefde voor inkoop ontstaan.

‘COPPA maakt mensen niet rijker maar beter’

Je zou misschien denken dat Giovanni zichzelf heeft geheadhunt bij COPPA maar toch hebben ze hém weten te vinden. “Inkoop vindt jou altijd” zegt hij overtuigend. En toen viel alles voor hem op z’n plek. “Waarom ik COPPA zo’n mooi bedrijf vind is – vanuit mijn idealistische drijfveer – dat iedere euro die bespaard wordt uiteindelijk naar de patiënt gaat. Ziekenhuizen kunnen blijven draaien, zorginstellingen kunnen door besparing investeren op andere belangrijke vlakken. We maken mensen niet rijker maar beter.”

En zo benadert hij ook potentiële werknemers bij COPPA. “Ik ben geen ‘online recruiter’. Ik vind potentiële kandidaten wel online maar dan bel ik ze op. Als het zo uitkomt urenlang. We hebben het over onze huisdieren en ‘casual’ onderwerpen maar soms ook over de levensloop van iemand. Het belangrijkste voor mij in deze gesprekken is openheid en eerlijkheid. Geen wollige taal of verkooppraatjes, ik werf immers mijn eigen collega’s! Op die manier kom ik er snel achter of iemand authentiek is en bij COPPA past en vice versa.”

Ook werken bij COPPA? Bekijk onze openstaande vacatures.