Van hoofd inkoop in de private sector naar inkoopconsultant in de zorg

Toegevoegd op | Door Coppa

Na eerst in de private sector te hebben gewerkt en vervolgens ruim 10 jaar ervaring binnen de zorg en wederom private sector reflecteert Jeroen de Graaf over de verschillen tussen de twee sectoren. Verder vertelt hij wat zijn beweegreden zijn om de overstap naar de private sector te maken, en naar 10 jaar weer terug te keren bij de zorg. 

Jeroen de Graaf heeft in zijn ruim 25 jaar ervaring op het gebied van inkoop bij een mooi aantal bedrijven en zorginstellingen gewerkt. Zo is hij strategisch inkoper geweest bij zowel het UMC St Radboud als de Sint Maartenskliniek, maar heeft hij ook de rol van hoofd inkoop binnen Landal GreenParks en Intrakoop vertolkt. Bijna zo cyclisch als een klok komt voor de gemiddelde mens gemiddeld na ongeveer 10 jaar een verandering van werkgebied of functie. Na ruim 11 jaar binnen de zorg bij het Radboud, de Sint Maartenskliniek en Intrakoop kiest hij voor een andere weg. Destijds was de uitdaging eruit en de overstap naar een andere sector biedt dan veel nieuwe uitdaging en energie. “Op een gegeven moment begin je dezelfde aanbestedingen voor de tweede of derde keer te doen. Veel inkopers halen hier veel voldoening uit, zij kunnen reflecteren op wat er destijds beter kon en dat nu toepassen. Ik was echter toe aan een nieuwe stap en die heb ik genomen, naar de private sector.”

Van Sint Maartenskliniek maakte Jeroen de overstap naar Intrakoop, om vervolgens via levensmiddelengroothandel Chefs Culinar uit te komen bij Landal GreenParks. Tot in december 2019, hij concludeerde dat zijn passie meer ligt bij de zorg waar innovatie, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid naast verlaging van de kosten belangrijke criteria zijn. Een stap dus waarin hij meer dynamiek en maatschappelijke betrokkenheid zoekt en tevens zijn uitgebreide kennis voor meer organisaties in kan zetten. Hoewel hij het misschien nog niet direct wist, biedt consultancy hem de dynamiek die hij zoekt. 

Wat is voor jou het verschil tussen de private sector en de zorg?

“Het eerste verschil wat ik ervaren heb nu ik terug in de zorg werkzaam ben is dat er een verschil is in belangen tussen de private sector en de zorg. In de zorg is meer focus op innovatie en duurzaamheid. Een goede inkoopafdeling kan daar het verschil maken vind ik. In de private sector ligt er meer focus op het financiële component. Dus je wilt besparingen realiseren en daar bijkomend een doel bereiken. Binnen de zorg voelt dit meer omgedraaid. Ofwel je wilt een doel bereiken en daarmee ook besparingen realiseren. Dit verandert voor mij de dynamiek in het inkoopproces. Tevens is je besparing maatschappelijk relevant, het geld komt bij de cliënt. Klein voorbeeld: een besparing voor een opdrachtgever heeft direct geleid tot meer begeleiding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dan wil je hard onderhandelen en besparingen realiseren! “

Zijn er nog meer verschillen die je ervaart?

“Zeker! Een interessant verschil wat ik heb opgemerkt is dat je binnen de zorg een groter aanbod van dienstverlening hebt. Veel zorginstellingen hebben meerdere doelgroepen, waarbij allerlei andere behandelingen en zorgprofessionals nodig zijn. Je hebt dus een groot verschil binnen de organisatie. Al deze interne klanten hebben verschillende behoeftes en vragen om een andere aansturing. Hierdoor biedt de zorg op een hele andere manier een uitdaging in complexiteit. Je hebt over het algemeen meer stakeholders waarmee geschakeld dient te worden. Je kan bijvoorbeeld een locatiemanager hebben en een locatieverantwoordelijke die bijvoorbeeld compleet uiteenlopende meningen hebben over de kwaliteit van een dienstverlening. Dit leidt direct tot mijn vierde punt. Binnen de zorg heb je in mijn optiek meer invloed op de procesgang en kan je ook meer betekenen buiten inkoop om. Dat kan ook aan mijn rol als consultant liggen. Je kan bijvoorbeeld in de casus van locatiemanager en locatieverantwoordelijke bespeuren dat de interne communicatie niet goed verloopt. Dan heb je in mijn beleving daar meer invloed op. Algemeen op de gehele procesgang heb je meer invloed. Dit brengt me tot het laatste verschil. Binnen de zorg kijk je meer naar de processen, de mogelijke problemen en oplossingen, dan ga je pas tenderen. Terwijl je binnen de private sector meer een “strategische visie” of helicopterview hebt. Dan komt het neer op inventariseren, analyseren en onderzoeken hoe een tender het probleem op kan lossen.” 

De verschillen volgens Jeroen zijn dus: 

1.    In de zorg ligt meer de focus op innovatie en duurzaamheid;
2.    De besparing in de zorg is maatschappelijk relevant;
3.    De zorg heeft een groter aanbod in dienstverlening dit zorgt voor een andere uitdaging en andere mate van complexiteit;
4.    In de zorg heb je meer invloed op de procesgang, waardoor je meer kan betekenen buiten inkoop om;
5.    Binnen de zorg kijk je naar de processen, de mogelijke problemen en oplossingen, dan ga je pas tenderen.

Hoe was de overstap van een vaste functie bij één organisatie naar een consultancy rol? 

“Na meerdere vaste functies is de dynamiek van consultancy erg enthousiasmerend. Als consultant voel ik de ruimte om wat meer afstand te nemen waardoor je beter het overzicht kan bewaren. Je hebt immers toch een andere verstandhouding met de organisatie waarbinnen je de opdracht uitvoert.  Je bent natuurlijk onwijs betrokken, maar gezien het feit dat je vaak meerdere opdrachten hebt moet je je aandacht meer verdelen en kun je beter reflecteren. Tevens merk ik dat ik als consultant meer de mogelijkheid heb om mijn krachten op de juiste manieren en plekken te kanaliseren. Waarbij je in een vaste functie, vaker zaken doet waar je kracht niet altijd ligt. Natuurlijk pak je die op, maar de meeste verandering realiseer je met in je kracht staan. Bij consultancy met een goede back-office kan altijd de perfecte match gemaakt worden met de opdracht, de organisatie en mijn talenten. Hierdoor kan ik goed functioneren.”

Denk je na over een rol als inkoopconsultant in de zorg? Neem dan contact op met Giovanni Korsten via 06-19423884 of giovanni.korsten@coppa.nl 

Meer Lezen? Dit blog van Simone Roelofsen gaat dieper in op de aanschaf van plafondtilliften en de waarde van leverancierspresentaties en referentiebezoeken!