Drie nieuwe leden Raad van Advies Coppa

Toegevoegd op | Door Coppa

Coppa meldt met trots dat het drie zwaargewichten heeft gevonden die toetreden tot de Raad van Advies van Coppa. Het zijn Joke van Lonkhuijzen, Jacques Reijniers en David Voetelink.

Over de drie leden:

Joke van Lonkhuijzen

Joke van Lonkhuijzen heeft een brede achtergrond in de zorgsector en begon haar loopbaan als verpleegkundige. Zij heeft diverse managementfuncties bekleed binnen de zorgsector.

De laatste jaren is zij voorzitter van de Raad van Bestuur geweest van GGZ InGeest en lid raad van bestuur van Cordaan.

Daarnaast is zij commissaris bij Achmea, commissaris bij Monuta en sinds 2018 commissaris (voorzitter) bij Baker Tilly Berk.

Jacques Reijniers

Jacques Reijniers is van huis uit werktuigbouwkundige en bedrijfskundige. Hij is werkzaam (geweest) in en voor de private en publieke sector op het gebied van productieprocesoptimalisatie, logistiek, (duurzaam) inkopen en interim management. Hij was o.s. consultant, partner en bestuurder bij Coopers & Lybrand Management Consultants (thans PwC), directievoorzitter bij Het NIC en bijzonder hoogleraar inkoopmanagement aan Nyenrode Business Universiteit. Tegenwoordig is Jacques adviseur voor verschillende organisaties en docent bij diverse opleidingen.

David Voetelink

David Voetelink is registeraccount en sinds 1 oktober 2013 lid van de Raad van Bestuur en CFO van het Erasmus MC. Hij studeerde algemene economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed vervolgens zijn accountancy-opleiding bij het NIvRA. Na enkele jaren als docent, onderzoeker en in overheidsfuncties te hebben gewerkt, is Voetelink in 1981 als accountant bij KPMG gestart.

In 1989 werd hij partner bij KPMG, waar hij verantwoordelijk was voor het kantoor in Apeldoorn. Vanaf 2000 was hij voorzitter van KPMG Health Care, waar hij actief was voor een groot aantal gezondheidszorg- en non-profitorganisaties. Zijn expertise ligt op het terrein van de financiële besturing van zorgorganisaties, veranderingsprocessen in  het financiële domein, professionaliseren van managementinformatie en financiering en beheersing van grote bouwprojecten.