Marnix College in Ede - Europese aanbesteding leermiddelen

Toegevoegd op | Door COPPA

COPPA CBP heeft het Marnix College in Ede begeleid bij de Europese aanbesteding van leermiddelen.

Alex van Boom is Hoofd Bedrijfsvoering bij het Marnix College en was samen met een andere collega betrokken bij de aanbesteding van leermiddelen. Alex vertelt: ‘Het contract met de huidige leverancier van leermiddelen liep af en zou dus opnieuw moeten worden aanbesteed. We zijn een iets kleinere school en hebben de expertise voor het juist begeleiden van een Europese aanbesteding gewoonweg niet in huis. Precies op het juiste moment nam Jasper namens COPPA CBP contact met ons op. Na een kopje koffie en vergelijking met een andere partij zijn we uiteindelijk voor COPPA CBP gegaan, omdat we het vertrouwen hadden dat COPPA CBP de aanbesteding goed zou kunnen begeleiden en ook qua prijs was COPPA CBP het voordeligst.’

Aanbestedingstraject leermiddelen

Het project betrof het aanbesteden van fysieke en digitale leermiddelen. Vooraf werd door Jasper van Kasteren een duidelijk en transparant stappenplan opgezet.  

Tijdens de intake werden onder andere de volgende onderwerpen besproken:

  • De visie van de school op leermiddelen;
  • Het boekenfonds waar het Marnix College gebruik van maakt;
  • De verwachte ontwikkelingen van het gebruik van folio- en digitale leermiddelen;
  • De wensen, eisen en doelstellingen van het Marnix College voor het gebruik van de leermiddelen.

COPPA CBP heeft het Marnix College vervolgens ontzorgd met het opstellen van geschiktheidseisen, een Programma van Eisen, gunningscriteria en een beoordelingskader. Bovendien heeft Jasper alle communicatie rondom de aanbesteding verzorgd.

In de aanbesteding is vervolgens aan de inschrijvers gevraagd hoe zij bij konden dragen aan de doelstellingen van het Marnix College.

‘Prijs en kwaliteit waren de belangrijkste factoren, waarbij prijs iets zwaarder woog dan kwaliteit. De uitgever is immers hetzelfde, maar de levervoorwaarden en prijzen van de leveranciers zijn uiteindelijk anders en doorslaggevend,’ legt Alex uit. ‘De aanbesteding heeft uiteindelijk zo’n vijf maanden geduurd. De leverancier die het beste aansloot bij onze wensen en eisen is uiteindelijk de leverancier van onze leermiddelen geworden. We hebben een contract afgesloten voor twee jaar. 

Jasper vult aan: ‘De aanbesteding heeft geresulteerd in een grote mate van flexibiliteit en tot een financieel goed resultaat voor het Marnix College.’

Samenwerking met COPPA CBP: ‘Ik geef een 8!’

Alex is erg tevreden over de samenwerking met Jasper (namens COPPA CBP). ‘In de praktijk zijn we een keer of vijf om tafel gaan zitten om de verschillende stappen van het aanbestedingstraject te doorlopen en de juiste informatie in documenten op te leveren, waarbij Jasper als projectleider fungeerde. Jasper heeft een aantal eigenschappen die van groot belang zijn. Hij komt afspraken na en is goed in het bewaken van de tijd, wat bij zo’n officieel traject erg belangrijk is. Hij is tussendoor goed bereikbaar en reageert snel. Zelfs toen er een klein probleem ontstond en Jasper op vakantie was, reageerde hij snel. Jasper heeft het traject goed voorbereid en begeleid en is een zeer prettig persoon om mee samen te werken. Bovendien heeft hij natuurlijk de nodige expertise en dat bij een zeer passende prijs. Ik geef COPPA CBP een 8 zou de diensten van COPPA zeker aanbevelen!’  

Wil je ook advies en/of ondersteuning bij het begeleiden van een Europese aanbesteding? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op