Inkoop Bureau Midden Nederland

Toegevoegd op | Door Coppa

  • Organisatie: IBMN (Inkoop Bureau Midden Nederland)
  • Branche: Gemeenten
  • Grootte: +/- 200.000 inwoners
  • Diensten COPPA CBP: Begeleiden van aanbestedingen en gedetacheerd Kenniscentrum

IBMN (Inkoop Bureau Midden Nederland) is een samenwerkingsvorm tussen een aantal overheidsinstanties in Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Inmiddels hebben 9 gemeenten zich aangesloten bij de stichting en bedient IBMN 200.000 inwoners. Het doel is om financiële, kwalitatief goede en procesmatige voordelen voor de deelnemende gemeenten te realiseren.

Werkzaamheden COPPA CBP

Sinds 2011 begeleidt CBP op regelmatige basis aanbestedingen voor IBMN. Ook na de overname van CBP in 2017 door Coppa, faciliteren consultants van COPPA CBP de samenwerkingsorganisatie met aanbestedingen. Door de jaren heen is er dan ook een groot aantal consultants vanuit COPPA CBP werkzaam geweest voor IBMN.

Daarnaast heeft COPPA CBP een vast Kenniscentrum voor IBMN geïnstalleerd met medewerkers die allerlei ondersteunende werkzaamheden uitvoeren voor IBMN-projecten. Het Kenniscentrum is volledig ingespeeld op de werkwijze die IBMN hanteert.

Rik Bultman is Senior Consultant bij COPPA CBP en was als één van de eersten betrokken bij de IBMN-projecten. ‘Ik werk nu ruim 10 jaar bij CBP. Ik ben ooit begonnen als stagiair, vervolgens aan de slag gegaan als junior consultant en momenteel ben ik senior consultant bij COPPA CBP.  Ik begeleid een team van 18 consultants en doe nog steeds een aantal projecten. In 2012 deed ik mijn eerste aanbesteding voor IBMN en tot op de dag van vandaag begeleid ik regelmatig een aanbesteding bij IBMN.’

De samenwerking met COPPA CBP wordt al ruim 6 jaar in volle tevredenheid voortgezet. Rik Bultman herinnert zich nog goed dat het hele team van CBP in 2017 een presentje ontving als dank voor vijf jaar samenwerking op hoog niveau. ‘We trokken veel op met de medewerkers van IBMN zelf. Zij namen ook deel aan onze teamdagen en Academy Dagen. Het was dan ook heel leuk dat alle consultants vorig jaar beloond werden met een door IBMN-ontwikkeld beeldje als teken hoe blij IBMN was met de samenwerking met CBP.’

Rik is trots als hij een aanbesteding kan afronden met een goed resultaat en een tevreden IBMN-klant. ‘En dat is tot nu toe altijd nog het geval geweest,’ aldus Rik.

Samenwerking COPPA CBP:

Ook IBMN is tevreden over de samenwerking met COPPA CBP. Christiaan Molenaar is inkoopmanager bij IBMN: ‘De samenwerking verloopt prettig. Met COPPA CBP zijn we echt een goede weg ingeslagen. COPPA CBP is vooruitstrevend bezig: voor zowel de organisatie zelf als voor IBMN. We kijk samen hoe we zoveel mogelijk voordeel kunnen behalen voor onszelf en onze opdrachtgevers.’

Ook ondersteuning nodig bij het begeleiden of uitvoeren van (Europese) aanbestedingen? Bekijk onze diensten of neem contact op met COPPA CBP voor meer informatie.

Neem contact op