HVO-Querido kiest wederom voor Bidfood als leverancier eten en drinken

Toegevoegd op | Door Coppa

Zorgorganisatie HVO-Querido kiest na een zorgvuldig tendertraject opnieuw voor Bidfood als leverancier van eten en drinken. Bidfood en HVO-Querido werken sinds 2000 samen. Begin 2018 werd de samenwerking wederom met meerdere jaren verlengd.

“Binnen de hernieuwde samenwerking zien wij veel potentie in de combinatie van het brede assortiment van Bidfood en de kleinschalige boodschappendienst van Albert Heijn,” vertelt Errit Gravenberch, sr. Inkoper bij Coppa CBP (de organisatie waarbij HVO-Querido haar inkoop heeft belegd, red.). Een oplossing op maat voor de verschillende locaties van HVO-Querido was van doorslaggevend belang. “Iedere zorgorganisatie is anders georganiseerd. Het is ons doel om samen de unieke behoeften in kaart te brengen en met onze partners een passende invulling te bieden,” zegt Daphne van Stiphout, directeur Health & Care bij Bidfood. “We zijn trots dat HVO-Querido opnieuw vertrouwt op Bidfood als partner en leverancier.”

Passende voedingsconcepten

HVO-Querido biedt opvang, woonbegeleiding en dagactiviteiten aan o.a. dak- en thuislozen, verslaafden en vrouwen en gezinnen in nood. “Er zijn ruim 40 locaties in Amsterdam en Haarlem, die ingericht zijn op specifieke doelgroepen”, vertelt Shanti Changa, sr. Adviseur Services en verantwoordelijk voor de portefeuille eten en drinken. "Dat betekent dat er op de ene locatie maaltijden kant-en-klaar geleverd worden, terwijl cliënten op andere locaties zelf hun maaltijden bereiden. Vergeet daarbij niet de andere eetmomenten die gaan over samen koffie drinken en bijvoorbeeld lunchen. Boodschappen doen hoort daar ook bij.”

Met goed eten en drinken het verschil maken

Met inwoners van ongeveer 180 verschillende nationaliteiten is Amsterdam een van de meest multiculturele gebieden van de wereld. “Onze medewerkers en cliënten hebben sterk verschillende culturele achtergronden”, vervolgt Changa. “De zorg die wij bieden moet daarop aansluiten, en voeding is daar een heel belangrijk onderdeel van.” Tijdens het aanbestedingstraject was passende kwaliteit een belangrijke graadmeter. Changa: “Wij hebben er vertrouwen in dat we dit met deze partijen kunnen bereiken. Door het ruime assortiment van Bidfood in combinatie met het retail assortiment van Albert Heijn kunnen de locaties beschikken over de producten die zij nodig hebben.”

Tevreden medewerkers

Medewerkers van de HVO-Querido locaties werden nauw betrokken bij het aanbestedingstraject. “De medewerkers op onze locaties zijn zelf verantwoordelijk voor het bestellen van eten en drinken”, vertelt Pauline van der Zwaan, manager facilitaire organisatie bij HVO-Querido. “Het is daarom van groot belang dat ook zij tevreden zijn met onze keuze voor een leverancier. Zaken als een gebruiksvriendelijk bestelsysteem, leveringen op maat en assortiment moeten voor elke locatie op orde zijn. Onze organisatie is erop gericht mensen een tweede kans te geven. We zoeken daarom partners die ons ondersteunen in dat doel.”