E-facturen vanaf 18 april 2019 verplicht voor de overheid

Toegevoegd op | Door COPPA CBP

Decentrale overheden zijn verplicht per 18 april 2019 e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Dit is weliswaar een stap in de goede richting maar wij gaan een stap verder door voor zoveel als mogelijk e-facturen te koppelen aan een e-order.

Bij organisaties waar veel facturen worden verwerkt die betrekking hebben op een inkooporder, is dit ongetwijfeld een herkenbare situatie: de factuur matcht niet met een order. Het verwerken van inkomende facturen is al een tijdrovende bezigheid an sich, laat staan het handmatig matchen van inkooporders met facturen.

Sinds een aantal jaar ondersteunt Coppa opdrachtgevers met het implementeren van e-facturen in de organisatie. Deze e-facturen resulteren in:

  1. Tijdsbesparing: facturen hoeven niet langer handmatig verwerkt te worden;

  2. Kloppende administratie: facturen worden automatisch gematcht aan een order.

Het idee voor e-facturen is geboren uit de wens om zaken slimmer te organiseren en dingen in één keer goed te doen. Sinds 2013 verzorgt Coppa voor een aantal klanten de crediteurenadministratie in combinatie met de operationele inkoop. Bij deze organisaties kent 80% van de facturen een inkooporder, ondanks dat er sprake is van meer dan 700 leveranciers bij dit soort klanten. 75% van deze facturen kent een zogenaamde ‘happy flow’: al deze facturen matchen met de order en de ontvangst en kunnen dus meteen betaalbaar worden gesteld.

Daardoor kunnen wij efficiënt werken, acteren op uitzondering en werken zonder foutmarge.

Systemen

De verwerking van deze e-facturen gaat bij Coppa via verschillende systemen. Zo is er altijd een systeem dat aansluit op de overige software in jouw organisatie. Natuurlijk is het ene systeem makkelijker of beter dan de ander, maar in het algemeen kunnen e-facturen tegenwoordig met vrijwel elk systeem verwerkt worden.

De uitdaging ligt in het onboarden van de leveranciers en daar heeft Coppa veel ervaring mee bij diverse opdrachtgevers.

E-facturatie evenement op 12 september

Op 12 september organiseert PIANOo een e-facturatie evenement in Den Haag. Het evenement is bedoeld voor aanbestedingsplichtige organisaties die op zoek zijn naar concrete oplossingen voor e-facturatie. Coppa-partner Bas Bouwman zal tijdens dit evenement een presentatie geven over de mogelijkheden van e-facturatie en een aantal praktijkvoorbeelden behandelen.

Locatie:

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Prinses Beatrixlaan 2
2595 AL Den Haag

Tijd:

11.00u - 17.30u

Aanmelden & meer informatie