De nationale doelstelling voor 2030 is om de uitstoot van broeikasgassen met 55% te verminderen ten opzichte van 1990. Om dit doel te bereiken is het nodig om te weten wat de uitstoot in 1990 was. Vaak valt voor gemeentes niet goed te achterhalen wat hun uitstoot in 1990 was. Om deze reden worden ook andere nulmetingen gebruikt. Zo blijkt de uitstoot in 2010 vergelijkbaar te zijn met die in 1990. (voetnoot)
N.B. sommige gemeenten streven slechts naar klimaatneutraliteit. Voor deze gemeenten is de nulmeting niet relevant.
https://www.clo.nl/indicatoren/nl016519-broeikasgasemissies-in-nederland-1990-2010
No Data Found
Om de voortgang van het reduceren van CO2-uitstoot te monitoren is een nulmeting essentieel. Wij onderzochten de eventuele correlatie tussen het inwonertal en de aanwezigheid van een nulmeting binnen de gemeente. Hier zijn de onderzochte gemeenten onderverdeeld in 3 categorieën: groot, middelgroot en klein.
Om de voortgang van het reduceren van CO2-uitstoot te monitoren is een nulmeting essentieel. Wij onderzochten de eventuele correlatie tussen de gemiddelde huishoudelijke inkomen en de aanwezigheid van een nulmeting binnen de gemeente.
Hierbij hebben we gemeenten in 10 categorieën ingedeeld. Deze categorieën zijn gebaseerd op inkomenspercentielen, variërend van 0-10% voor de laagste inkomens tot 91-100% voor de hoogste inkomens. In deze grafiek wordt weergegeven hoe de gemeenten in deze inkomensgroepen verschillen in ambitieniveau.
No Data Found
No Data Found
Om de voortgang van het reduceren van CO2-uitstoot te monitoren is een nulmeting essentieel. Wij onderzochten eventuele correlaties tussen de samenstelling van de coalitie en de aanwezigheid van een nulmeting binnen de gemeente. Hierbij waren we benieuwd naar het aandeel landelijke en lokale politieke partijen in de coalitie.