/
/
Inkoopcollectief Groene Stroom

Inkoopcollectief Groene Stroom

Samen met de inkoopconsultants van Coppa hebben verschillende zorginstellingen de afgelopen jaren groene stroom ingekocht. Hoe dit werkt? Coppa koopt de vergroening niet via de leverancier in, maar direct bij de bron. Op deze manier kunnen klanten precies kiezen van welke bron zij groene stroom willen gebruiken en wordt tegelijkertijd bespaard op de energierekening, of kan voor hetzelfde geld een groenere keuze worden gemaakt!

Certificaat voor groene energie

Alle stroom die in Nederland (of elders waar het stroomnet verbonden is aan die van ons) wordt geproduceerd of geïmporteerd, komt op hetzelfde stroomnetwerk. Wie, wat of waar deze stroom wordt gebruikt, maakt niet uit. Iedereen maakt gebruik van dit ‘grijze’ netwerk. Hierdoor is het onmogelijk om de exacte herkomst van de gebruikte stroom te traceren. Toch is er een manier bedacht om te kunnen zeggen dat je écht groene stroom gebruikt: de Garanties van Oorsprong (GvO).

Senior business consultant
Inkoopadvies

Meer insights

Duurzaam inkopen

Klimaatneutraal in 2050, hoe doe je dat eigenlijk?

Duurzaamheid inkooppakketten Voeding

Duurzaamheid inkooppakketten Warme dranken

Duurzaamheid inkooppakketten Elektriciteit

Duurzaamheid inkooppakketten Kantoorartikelen

Duurzaamheid inkooppakketten Restmateriaal

Verbod op plastic wegwerp­producten

Duurzaam aanbesteden in het sociaal domein

Duurzaamheid inkooppakketten Incontinentie­­materiaal

Duurzaamheid inkooppakketten Multifunctionals

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruikerservaring te verbeteren en het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren.