Inkoopadviesbureau

Ben je op korte termijn op zoek naar een inkoper, P2P-specialist of inkoopconsultant? Wil je je inkoop gedeeltelijk, tijdelijk of volledig uitbesteden? Of heb je advies nodig over een complexe aanbesteding of inkooptraject? Dan kan een inkoopadviesbureau jouw organisatie op snelle, effectieve en professionele wijze ondersteunen.

Waarom COPPA als inkoopadviesbureau?

COPPA is hét inkoopadviesbureau voor de branches zorg, overheid en onderwijs in Nederland. We hebben ruim 20 jaar ervaring in deze branches en zijn daarmee één van de langst bestaande inkoopadviesbureaus in Nederland. 

Ons team bestaat uit ruim 80 professionals die door het hele land bij diverse organisaties werkzaam zijn om inkooptrajecten te optimaliseren. Elke vrijdag komt het grootste gedeelte van het team bij elkaar om kennis uit te wisselen, informatie te delen en cases te bespreken. Onze consultants, adviseurs, P2P-specialisten en juristen beschikken allemaal over brede inkoopkennis, maar hebben vaak ook een eigen specialisatie in een bepaalde branche of onderdeel van inkoop. Er is binnen COPPA dan ook altijd wel een specialist die ervaring heeft met een bepaald inkoopvraagstuk.

We maken gebruik van en hebben ervaring met diverse high-end inkoopsystemen. Een essentiële basis voor het optimaal inrichten van inkoopprocessen in organisaties.  

Soorten inkoopadvies

Vanuit COPPA kunnen we jouw organisatie adviseren over de meest uiteenlopende inkoopadviesvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Strategisch inkoopadvies: advies over het inkoopbeleid op basis van organisatiebeleid, inkoopkalenders, inkoopstrategie etc.
 • Tactisch inkoopadvies: advies over het tactisch inrichten van contractmanagement, inkoopprojecten etc.
 • Operationeel inkoopadvies: advies over de optimale uitvoer van aanbestedingen, de inrichting van inkoopsystemen, leveranciersselectie etc.

Een inkoopadviesbureau kan jouw organisatie dus adviseren over je inkoopstrategie, maar vervolgens ook de succesvolle uitvoer van die strategie op zich nemen. Inkoopadviseurs, inkopers en consultants worden namens een inkoopbureau dan ook vaak voor een bepaalde periode gedetacheerd bij opdrachtgevers om een inkooptraject te begeleiden of uit te voeren.

Meer informatie over inkoopadvies

Activiteiten inkoopadviesbureau

COPPA is gespecialiseerd in inkoop voor de branches zorg, overheid en onderwijs. De afgelopen jaren hebben we als bureau organisaties in deze branches ondersteund met activiteiten zoals:

 • Begeleiden of uitvoeren van (Europese) aanbestedingen en inkooptrajecten;
 • Opstellen van standaarddocumenten voor aanbestedingen;
 • Professionaliseren van de inkoopafdeling;
 • Opstellen van spend analyses & bijbehorend besparingsadvies;
 • Selecteren en contracteren van leveranciers (contract management)
 • Beoordelen van leveranciers (vendor rating);
 • Trainen & opleiden van inkoopprofessionals in de organisatie;
 • Inrichten en optimaliseren van P2P- en overige inkoopsystemen;
 • Juridisch advies omtrent aanbestedingen en inkooptrajecten.

Daarnaast werken we als inkoopadviesbureau met diverse inkoopcollectieven waar onze opdrachtgevers in de zorg, overheid en onderwijs aan deel kunnen nemen. Niet alleen profiteren zij op deze manier van volumebundeling en interessante prijsafspraken, het aanbod van de uiteindelijke leverancier(s) sluiten we ook volledig af op de wensen van onze opdrachtgevers.

Samenwerken met COPPA als inkoopadviesbureau?

Neem contact met ons op per e-mail of bel naar 085 041 00 50.

Neem contact op