Kenniscentrum Healthcare

Naast het Kenniscentrum Overheid is COPPA nu ook een Kenniscentrum Healthcare rijker. Het Kenniscentrum Healthcare is begin vorig jaar januari opgezet en draait nu een aantal maanden op volle toeren.

Voor wie is het Kenniscentrum Healthcare?

De medewerkers van het Kenniscentrum Healthcare ondersteunen ziekenhuizen en organisaties in de ouderen- en gehandicaptenzorg die hun inkoop hebben uitbesteed aan COPPA. Daarnaast is het Kenniscentrum beschikbaar voor inkoopconsultants die losse opdrachten uitvoeren voor onze klanten in de zorg. Elke medewerker van het Kenniscentrum Healthcare is gekoppeld aan één of meerdere klanten.

De consultants die vanuit COPPA werkzaam zijn op deze plekken kunnen het Kenniscentrum ten allen tijde raadplegen met vraagstukken omtrent offerte-aanvragen, het uitvoeren van spend analyses, aanbestedingen via het inkoopplatform Negometrix en de verdere inrichting, uitvoering en uitzetten van de aanbesteding.

Daarnaast beschikt het Kenniscentrum Healthcare over diverse standaarddocumenten die ingezet kunnen worden tijdens aanbestedingen. Denk bijvoorbeeld aan een conceptversie van een Programma van Eisen.

Elke week worden lopende projecten bij opdrachtgevers besproken. Daardoor zijn we continu op de hoogte van wat er speelt in de markt. Als er overlap is in projecten, probeert het Kenniscentrum vraagstukken te bundelen en de opdrachtgevers proactief van advies te voorzien.

Doel van het Kenniscentrum Healthcare

Met het Kenniscentrum Healthcare wil COPPA:

  • Kwaliteit van inkoopprojecten kunnen waarborgen;
  • Een opleidingscentra voor inkoopconsultants bieden;
  • Senior inkoopconsultants ontlasten

Dankzij het Kenniscentrum is er bij al onze uitbestede projecten altijd up-to-date kennis van inkoop. Junior inkoopconsultants en trainees komen bij COPPA bij het Kenniscentrum Healthcare binnen en worden daar opgeleid totdat ze uiteindelijk instromen bij een organisatie. Het Kenniscentrum neemt diverse taken bij uitbestede projecten over, waardoor senior inkoopconsultants ontlast worden.

Al met al kunnen wij dankzij het Kenniscentrum Healthcare kwaliteit van inkoopprojecten waarborgen en zijn wij een waardevolle toevoeging voor potentiële en huidige opdrachtgevers die inkoop uitbesteden, dankzij de kennis en ervaring die wij al jaren opdoen binnen inkoop in de zorg.

Wil je ook profiteren van de kennis van ons Kenniscentrum Healthcare? Alle opdrachtgevers in de zorg die hun inkoop uitbesteden aan COPPA, kunnen automatisch gebruik maken van de standaarddocumenten, advies en diensten van de projectmedewerkers van ons Kenniscentrum. Neem contact met ons op voor meer informatie.