Inkoopoplossingen

In haar dienstverlening maakt COPPA gebruik van diverse inkoopoplossingen die jouw organisatie helpen het inkoopproces efficiënter in te richten, inkoopdata inzichtelijk te maken of besparingen te realiseren.

De oplossing die het meest geschikt is voor jouw organisatie is afhankelijk van de wensen, het type organisatie en de branche waarin jouw organisatie zich bevindt. Samen met onze consultants brengen we jouw wensen in kaart om te bepalen welke inkoopoplossing(en) bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen.

P2P-inkooptools

Een P2P (Purchase-to-Pay)-inkooptool gaat verder dan inkopen alleen. Niet alleen alle inkoopprocessen worden geautomatiseerd in deze tool, ook de factuurprocessen worden hierin meegenomen. Het hele proces van bestelaanvraag en inkoop tot aan het betalen van de factuur vindt geautomatiseerd plaats in de P2P-inkooptool. Daardoor ontstaat er een verbinding tussen deinterne klant, budgethouder, inkoop, logistiek en finance en krijg je meer grip op uitgaven en de status van orders, leveringen en facturen. 

Continue Spend Benchmark

Altijd een actueel  inzicht in je inkoopspend? Dan is de Continue Spend Benchmark (CSB) de oplossing voor jouw organisatie. Wij bieden je een inkoopspendrapportage aan die dagelijks bijgewerkt wordt en door een onbeperkt aantal gebruikers geraadpleegd kan worden.

Meer informatie

Contract Management

Met Contract Management haal je het maximale uit leverancierscontracten. Contracten worden opgeslagen op één centrale plek, waardoor alle betrokkenen snel en eenvoudig toegang kunnen krijgen tot de juiste informatie. Contractafspraken worden inzichtelijk gemaakt en risico’s in kaart gebracht. Stel notificaties in wanneer een contract afloopt, wijs taken toe aan collega’s en zorg er samen voor dat jouw contractenbestand altijd up-to-date is.

Vendor Rating

Met Vendor Rating kun je een selectie van leveranciers op een efficiënte en geautomatiseerde manier beoordelen. Krijg inzicht in de prestaties van leveranciers, zet enquêtes uit in de organisatie om ervaringen met leveranciers in kaart te brengen en kom tot betere contractafspraken met (nieuwe) leveranciers.

Selecteren/contracteren leveranciers

Hulp nodig bij het selecteren en/of contracteren van leveranciers in een aanbestedingsprocedure? Coppa ondersteunt en adviseert jouw organisatie graag in het selectie- en contracteringsproces van (nieuwe) leveranciers. Waar moet je op letten? Hoe kom je tot de meest gunstige contractafspraken? En hoe zorg je ervoor dat contractafspraken goed vastgelegd worden? Dit zijn vraagstukken waar onze professionals dagelijks mee te maken krijgen en ook jouw organisatie over kunnen adviseren.

Inkooptool (Overheid)

De inkooptool van COPPA CBP is hét ideale hulpmiddel om jouw organisatie op een doelmatige, rechtmatige en transparante manier in te laten kopen. De inkooptool leidt medewerkers stap voor stap door de juiste inkoopprocedure, rekening houdend met het beleid van jouw organisatie en de Aanbestedingswet. De inkooptool is volledig webbased en daardoor eenvoudig up-to-date te houden of aan te passen aan (externe) ontwikkelingen. 

Meer informatie

Standaarddocumenten

Als overheidsinstantie word je binnen het aanbestedingsproces geconfronteerd met een hoge administratieve en procedurele belasting bij het opstellen van je stukken. Is hier voldoende capaciteit en tijd voor? En zou het niet beter zijn als je je volledig kunt focussen op de kernactiviteiten binnen het aanbestedingsproces? Schakel COPPA CBP in voor het in orde maken van diverse standaarddocumenten die op een later moment (bijvoorbeeld in een nieuwe aanbestedingsprocedure) hergebruikt kunnen worden. Denk daarbij aan een conceptovereenkomst, publicatie-aankondiging of aanbestedingsdocumenten, zoals offerteaanvragen. COPPA CBP levert een volledig pakket aan documenten, toegesneden op de meest voorkomende aanbestedingsprocedures, zoals verschillende documenten voor een meervoudig onderhandse procedure en een Europees openbare procedure.

Benieuwd welke oplossingen van toegevoegde waarde zijn voor jouw organisatie en hoe wij de implementatie succesvol kunnen uitvoeren? Neem contact op met Coppa.

Meer informatie