Tendermanager

‘Ben jij een creatieve schrijver die van deadline naar deadline werkt en houdt van winnen?’

Tendermanager
2022-06-15 13:50:00
EUR
Marktconform
MONTH
https://schema.org/Organization
Apeldoorn
Gelderland
Roggestraat
7311CE
Combined Business Power B.V.
2023-06-15 13:50:00
FULL_TIME

Over de functie

Word jij enthousiast van het vertalen van complexe vraagstukken naar een helder verhaal? Als tendermanager bij COPPA ben je verantwoordelijk voor onderscheidende en overtuigende offertes van aanbestedingen gericht op inkoop- en contractmanagement. In deze commerciële en projectmatige rol ben je gericht op het zorgen van nieuwe opdrachtgevers en het behouden van bestaande klanten door het winnen van aanbestedingen die aansluiten op ons DNA. Je bent een ervaren projectmanager die gewend is te schakelen binnen een multidisciplinair team. Je zorgt ervoor dat de kans op succes van onze aanbiedingen zo groot mogelijk is. Dit doe je door de commerciële strategie van een inschrijving mede te bepalen en te vertalen naar een winnende inschrijving. Je bent een tendermanager die de precieze vraag in kaart weet te brengen en hierdoor gedurende het proces de juiste stappen zet om ervoor te zorgen dat onze offerte perfect aansluit op de behoefte van de opdrachtgever. Vanuit de juiste research en inlevingsvermogen weet jij als creatieve schrijver de opdrachtgever goed te raken en te overtuigen dat COPPA dé leverancier is die zij zoekt.

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN
 • Samen met collega’s ontwikkel je een winnende strategie met een zo hoog mogelijk onderscheidend vermogen;
 • Je maakt de juiste vertaling van strategie naar aanbieding;
 • Doet onderzoek naar de aanbestedende dienst, waardoor je de juiste snaar op papier weet te raken;
 • Als procesbegeleider organiseer je het aanbiedingsproces gestructureerd en bewaakt de voortgang en stuurt waar nodig bij om tot een goede en tijdige aanbieding te komen;
 • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van de aanbieding, zowel op inhoud als vormgeving.

Jouw profiel

In deze functie ben je samen met je bidteam verantwoordelijk voor het doorlopen van een foutloos proces en het schrijven van dé offerte waardoor de opdrachtgever met ons wil samenwerken. Je weet binnen COPPA de juiste collega’s aan te haken om de juiste informatie in te winnen. Je hebt een fanatieke winnaarsmentaliteit en ondanks dat je een autonoom persoon bent, geniet je ook van de kracht van het werken in teamverband. Met behulp van een analytische en procesmatige aanpak weet je het overzicht te bewaren. Je weet verbinding te leggen binnen het team om de onderlinge samenwerking optimaal te benutten. Met je aanstekelijke en vindingrijke instelling is het een feestje om samen met jou te werken aan een offerte. 

FUNCTIE EISEN
 • Afgeronde universitaire of hbo-opleiding 
 • Minimaal 5 tot 7 jaar ervaring met bidmanagement 
 • Kennis van de publieke sector; provincies, gemeenten, waterschappen, veiligheidsregio’s, onderwijs, etc.
 • Sterke projectmanagement vaardigheden; ervaring met projectplanning, mijlpalen, 
 • Commerciële ervaring bij voorkeur opgedaan in de consultancy of detachering
 • Kennis van onze branche en ervaring met inkoop en contractmanagement is een pré
JOUW COMPETENTIES
 • Autonoom en natuurlijke drive
 • Commercieel en creatief
 • Kwaliteits- en resultaatgericht
 • Procesmatig en gestructureerd
 • Integer en stressbestendig
 • Snel schakelend en doorgrondend
 • Sturend en overtuigend

Ons aanbod

Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van inkoop, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop gebruikt hiervoor steeds meer inkoopoplossingen. 
 
COPPA is het inkoopadviesbureau binnen de zorg en overheid. Met ruim 90 professionals werken wij dagelijks aan betere en betaalbare zorg en doel- en rechtmatigheid in het publieke domein. Van inkoop en Europees aanbesteden tot professionalisering en uitbesteding.  
 
Duurzaamheid, circulariteit en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen zijn verweven in onze dienstverlening. Door onze cultuur waarin plezier, ambitie en professionaliteit hoog in het vaandel staan, streven we zowel voor onszelf als onze opdrachtgevers het maximale rendement na. Sociale interactie tussen collega’s vinden wij belangrijk. Jaarlijks organiseren wij daarom diners, bbq’s en andere (team)uitjes.  

Arbeidsvoorwaarden

Bij COPPA staat werkplezier voorop. Om dat mogelijk te maken biedt COPPA jou de vrijheid en ruimte om projecten op te pakken waar je energie van krijgt en die je mag uitvoeren op jouw manier. Waar een goede balans tussen werk en privé belangrijk is en waar successen gevierd worden. 

We gaan samen voor kwaliteit en willen écht waarde toevoegen bij onze klanten en medewerkers. Dat kunnen we alleen maar waarmaken met de kennis, expertise en het gedrag van onze medewerkers. We bieden voor iedereen leer- en ontwikkeltrajecten waarmee je het beste uit jezelf kan halen, je continu ontwikkeld, geprikkeld wordt en uitgedaagd blijft. Daarnaast organiseren we maandelijks een Academy dag waar collega’s en externe sprekers kennisdelen.

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een leaseauto, OV-chipkaart, laptop en een telefoon. Het salaris is marktconform en afhankelijk van je niveau en ervaring

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Nadia Urich of Estel Vrielink op telefoonnummer: 085 041 00 50. Je sollicitatie met CV en motivatie ontvangen wij graag via onderstaand sollicitatieformulier. Alle reacties worden vertrouwelijk behandeld. 

Solliciteer nu