Senior Inkoopconsultant Werken

‘Wil jij maatschappelijk bijdragen en aan het begin staan van de aanleg van een viaduct, gebiedsontwikkeling of het bouwen van een landingsbaan op een vliegveld? Als inkoopconsultant maak je echt het verschil!’
Senior Inkoopconsultant Werken
2022-05-13 12:01:00
EUR
Marktconform
MONTH
https://schema.org/Organization
Apeldoorn
Gelderland
Roggestraat
7311CE
Combined Business Power B.V.
2023-05-13 12:01:00
FULL_TIME

Over de functie

Als senior inkoopconsultant ‘Werken’ ben je op projectbasis actief voor verschillende opdrachtgevers binnen de overheid, zoals gemeenten, waterschappen en provincies. De overheid is één van de grootste en belangrijke opdrachtgevers voor het realiseren van civieltechnische- en bouwkundige werken. Jij staat dus aan het begin van de aanleg van een viaduct, de bouw van een nieuw gemeentehuis, een gebiedsontwikkeling of de herstructurering van een winkelgebied. Deze projecten zijn vaak zeer ingrijpend en gaan gepaard met grote financiële en bestuurlijke belangen. Het inkoopproces dat voorafgaat aan de ontwerp- en bouwfase is een belangrijke eerste stap. Als senior inkoopconsultant ‘werken’ ben je meer dan de inkoopadviseur. Je treedt op als projectleider en overziet het geheel, jouw adviezen voorafgaande of tijdens het inkoopproces maken het verschil waardoor complexe bouwprojecten uiteindelijk tijdig, conform afspraak en binnen budget gerealiseerd kunnen worden. Hierbij besteed je aandacht aan maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, maar ook aan budgetbewaking en risicomanagement. De gemaakte keuzes vertaal je vervolgens in één of meerdere aanbestedingstrajecten, die je van A tot Z begeleid met het inkoopteam.

Wil jij bij onze opdrachtgevers écht het verschil maken tijdens het aanbesteden van bouwkundige- en civieltechnische werken? Dan investeren wij ook graag in jou! Wij helpen jou in je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Wij bieden je bijvoorbeeld diverse interne trainingen en de mogelijkheid om extern relevante opleidingen te volgen die van jou een (nog) betere professional maken. Je krijgt de verantwoordelijkheid over eigen projecten die aansluiten bij jouw interesse en bijdragen aan je verdere ontwikkeling.

 
TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN
 • Adviseren over en begeleiden van (complexe) inkoop- en aanbestedingstrajecten voor bouwkundige en civieltechnische werken; 
 • Opstellen van inkoopstrategieën voor het realiseren van bouwkundige en civieltechnische werken; 
 • Adviseren over en uitvoeren van contractmanagement na uitvoering van het inkoop- of aanbestedingstraject;
 • Wegwijs maken en opleiden van leergierige junior consultants in jouw specalisme; 
 • Meebouwen aan het team ‘werken’ binnen COPPA.
   

Jouw profiel

Je hebt werkervaring als inkoopadviseur op het gebied van ‘werken’ (fysiek domein) of je hebt andere relevante werkervaring met bouwkunde en/of civiele techniek. Je hebt affiniteit met het thema duurzaamheid en circulariteit in de bouw, weet wat het ARW is, je hebt regelmatig een RAW-bestek of UAV-GC contract van dichtbij gezien, maar bent nog lang niet uitgeleerd. Je wil opdrachtgevers binnen de overheid op projectbasis begeleiden bij het uitvoeren van inkoop- en aanbestedingstrajecten voor bouwkundige- en civieltechnische werken. 
Werken in projectteams geven je energie en je durft daarbij het voortouw te nemen. Je bent zelfstandig, kan omgaan met uiteenlopende belangen en bent niet bang om (op professionele wijze) je mening te geven. Je vindt het uitdagend om complexe projecten te doorgronden en tot een goed einde te brengen. Hierbij vind je het niet erg om te schakelen tussen verschillende opdrachtgevers, je adviezen duidelijk op papier te zetten en je kennis te delen met je directe COPPA-collega’s.

FUNCTIE EISEN
 • In het bezit van een afgeronde HBO- of WO-opleiding;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring als adviseur of projectleider op het gebied van bouwkunde en/of civiele techniek, dit kan zijn:
  - In de bouwsector (bij een bouwbedrijf, ingenieursbureau, adviesbureau of binnen de overheid); of
  - In de inkoopsector (bijv. binnen een zorginstelling, overheidsorganisatie of een adviesbureau).
 • In het bezit van een NEVI-1 opleiding of bereid deze te behalen.
 • Ervaring met het werken voor of bij een gemeente, waterschap, provincie en/of ministerie is een pré.
JOUW COMPETENTIES
 • Je hebt een proactieve houding, ben resultaatgericht en met jou projectmanagement skills weet je een project tot een succesvol einde te brengen. 
 • Je bent communicatief sterk, in woord en geschrift, kent het politieke-bestuurlijke (besluitvormings)spel en kan je hierin doorheen manoeuvreren. 
 • Je bent zelfstandig, durft lef te tonen en weet anderen te inspireren en te overtuigen. 
 • Door je leergierige instelling sta je open voor verdere ontwikkeling van jezelf en COPPA, in bijvoorbeeld thema’s als circulair bouwen en/of maatschappelijk verantwoord inkopen. 
 • Je hebt een (actief) netwerk binnen de inkoopbranche of in de bouwsector.  
   

Ons aanbod

Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van inkoop, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop gebruikt hiervoor steeds meer inkoopoplossingen. 
 
COPPA is het inkoopadviesbureau binnen de zorg en overheid. Met ruim 90 professionals werken wij dagelijks aan betere en betaalbare zorg en doel- en rechtmatigheid in het publieke domein. Van inkoop en Europees aanbesteden tot professionalisering en uitbesteding.  
 
Duurzaamheid, circulariteit en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen zijn verweven in onze dienstverlening. Door onze cultuur waarin plezier, ambitie en professionaliteit hoog in het vaandel staan, streven we zowel voor onszelf als onze opdrachtgevers het maximale rendement na. Sociale interactie tussen collega’s vinden wij belangrijk. Jaarlijks organiseren wij daarom diners, bbq’s en andere (team)uitjes.  

Arbeidsvoorwaarden

Bij COPPA staat werkplezier voorop. Om dat mogelijk te maken biedt COPPA jou de vrijheid en ruimte om projecten op te pakken waar je energie van krijgt en die je mag uitvoeren op jouw manier. Waar een goede balans tussen werk en privé belangrijk is en waar successen gevierd worden.

We gaan samen voor kwaliteit en willen écht waarde toevoegen bij onze klanten en medewerkers. Dat kunnen we alleen maar waarmaken met de kennis, expertise en het gedrag van onze medewerkers. We bieden voor iedereen leer- en ontwikkeltrajecten waarmee je het beste uit jezelf kan halen, je continu ontwikkeld, geprikkeld wordt en uitgedaagd blijft. Daarnaast organiseren we maandelijks een academydag waar collega’s en externe sprekers kennisdelen.

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een leaseauto, OV-chipkaart, laptop en een telefoon. Het salaris is marktconform en afhankelijk van je niveau en ervaring
 

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Geert Lubbers of Estel Vrielink op telefoonnummer 085 - 041 00 50. Je sollicitatie met CV en motivatie ontvangen wij graag via onderstaand sollicitatieformulier. Alle reacties worden vertrouwelijk behandeld. 

Solliciteer nu