Junior Inkoopconsultant Overheid / Trainee

“Leren, ontwikkelen en kennis opdoen van het inkoopvakgebied, in de rol van junior inkoopconsultant leren we jou de kneepjes van het vak en mag je direct meewerken aan toonaangevende projecten.”

Junior Inkoopconsultant Overheid / Trainee
2022-04-13 11:19:00
EUR
Marktconform
MONTH
https://schema.org/Organization
Arnhem
Gelderland
Jansbuitensingel 30
6811AE
COPPA Consultancy
2023-04-13 11:19:00
FULL_TIME

Over de functie

Als junior inkoopconsultant overheid bij COPPA leer jij adviseren over hoe gemeenten het beste diensten, leveringen en werken kunnen inkopen. We leren jou de kneepjes van het inkoopvak en stomen je klaar om als consultant echt van meerwaarde te zijn voor onze opdrachtgevers.

Of het nu gaat over het aanbesteden van de warme drankenvoorziening, de dataservers, een viaduct of de zorg die gemeenten inwoners bieden in het sociaal domein, jij helpt onze opdrachtgevers echt verder. Je hebt een luisterend oor en bent (straks) in staat om de behoeftes van de organisatie te vertalen naar een gedegen projectplan en aanbesteding. Je leert adviseren over de juiste inkoopstrategie die past bij de behoefte van de organisatie.

Wil jij maatschappelijk bijdragen en echt het verschil maken vanuit inkoop? Dan investeren we graag in jouw ontwikkeling! Je leert snel door te starten als trainee (waarbij je meeloopt met verschillende collega’s) of als medewerker binnen ons kenniscentrum. Je biedt ondersteuning aan ervaren inkoopconsultants en mag direct meewerken aan aanbestedingen of adviesopdrachten onder de leiding van een expert. Ook bieden we je diverse interne trainingen aan, gericht op het inkoopvakgebied. Daarnaast helpen we jou in je persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Wanneer je er klaar voor bent, krijg je verantwoordelijkheid over eigen projecten die aansluiten bij jouw interesse en bijdragen aan je verdere ontwikkeling. 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Ondersteunen van aanbestedende diensten (onze klanten) of senior inkoopconsultants bij de uitvoering van (Europese) aanbestedingen. 

 • Meewerken aan een breed scala aan inkoopadvies opdrachten.

 • Meewerken binnen het kenniscentrum overheid waar je samen met collega’s verantwoordelijk bent voor diverse inkoopprocessen en de bewaking daarvan (publicaties, 4 ogen principe en termijnbewaking).

 • Vragen stellen, feedback vragen, kennis opdoen en ontwikkelen.

Jouw profiel

Je bent net klaar met je studie of hebt maximaal 2 jaar werkervaring, maar je wilt je nog niet binden aan één organisatie en je bent nog lang niet uitgeleerd. Je wilt meerdere organisaties ondersteunen en op den duur adviseren. 

Learning on the job is waar je warm van wordt. Je bent nieuwsgierig, zelfstandig en hebt een flexibele mindset. Je vindt het uitdagend om lastige vraagstukken te ontrafelen en denkt in oplossingen. Daarnaast vind je het leuk om te schakelen op verschillende niveaus en samen te werken. Met jouw verbindend vermogen en door het nemen van initiatief, maak jij het verschil in een baan wat er maatschappelijk echt toe doet!

Functie eisen

 • In het bezit van een afgeronde HBO of WO opleiding

 • Affiniteit met het inkoopadviesvak is een pré, maar uiteraard leren we jou graag alles over dit mooie vak!

Jouw competenties

 • Je hebt een proactieve houding en je bent resultaatgericht.

 • Je bent analytisch sterk, je houdt ervan om die ingewikkelde puzzel op te lossen.

 • Je bent flexibel, zelfstandig en je toont lef. Jij weet anderen te inspireren en overtuigen.   

 • Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift.

 • Door je leergierige instelling sta je open voor verdere ontwikkeling van jezelf en COPPA, in bijvoorbeeld thema’s als maatschappelijk verantwoord inkopen.  

Ons aanbod

Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van inkoop, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop gebruikt hiervoor steeds meer inkoopoplossingen. 
 
COPPA is het inkoopadviesbureau binnen de zorg en overheid. Met ruim 90 professionals werken wij dagelijks aan betere en betaalbare zorg en doel- en rechtmatigheid in het publieke domein. Van inkoop en Europees aanbesteden tot professionalisering en uitbesteding.  
 
Duurzaamheid, circulariteit en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen zijn verweven in onze dienstverlening. Door onze cultuur waarin plezier, ambitie en professionaliteit hoog in het vaandel staan, streven we zowel voor onszelf als onze opdrachtgevers het maximale rendement na. Sociale interactie tussen collega’s vinden wij belangrijk. Jaarlijks organiseren wij daarom diners, bbq’s en andere (team)uitjes.  

Arbeidsvoorwaarden

Bij COPPA staat werkplezier voorop. Om dat mogelijk te maken biedt COPPA jou de vrijheid en ruimte om projecten op te pakken waar je energie van krijgt en die je mag uitvoeren op jouw manier. Waar een goede balans tussen werk en privé belangrijk is en waar successen gevierd worden.  

We gaan samen voor kwaliteit en willen écht waarde toevoegen bij onze klanten en medewerkers. Dat kunnen we alleen maar waarmaken met de kennis, expertise en het gedrag van onze medewerkers. We bieden voor iedereen leer- en ontwikkeltrajecten waarmee je het beste uit jezelf kunt halen, continu ontwikkeld, geprikkeld wordt en uitgedaagd blijft. Daarnaast organiseren we maandelijks een academy-dag waar collega’s en externe sprekers kennis delen. 

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning (afhankelijk van je achtergrond & ervaring) en bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 50/50 pensioenvergoeding, 25 vakantiedagen, een laptop & een telefoon én een OV-businesskaart. Daarnaast bieden wij je na je traineeship een leaseauto (jij kiest voor het reizen dat op dat moment het beste past).

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Iris Spanjer (Teamlead Kenniscentrum Overheid) op telefoonnummer 085 - 041 00 50. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je contact opnemen met één van onze medewerkers van Recruitment via telefoonnummer 085 - 041 00 50 of via werken@coppa.nl

Solliciteer via onderstaande knop door je CV en motivatie toe te sturen. Alle reacties worden vertrouwelijk behandeld. 

Solliciteer nu