Inkoopconsultant Sociaal Domein

“Door jouw oog voor detail, jouw natuurlijke nieuwsgierigheid en jouw toegankelijke/open houding kom jij met de juiste mensen in gesprek. Verder weet jij ook precies hoe je een project moet opzetten en nog veel belangrijker: succesvol weet af te ronden. Wij hebben de inkooprol met impact, die maatschappelijk echt van waarde is binnen het sociaal domein! Breng jij jezelf?”

Inkoopconsultant Sociaal Domein
2022-02-11 16:10:00
EUR
Marktconform
MONTH
https://schema.org/Organization
Apeldoorn
Gelderland
Roggestraat
7311CE
Combined Business Power B.V.
2023-02-11 16:10:00
FULL_TIME

Over de functie

Binnen het sociaal domein zijn wij actief op zowel Jeugd, Wmo als Participatie met taakgerichte, inspanningsgerichte en output gerichte contracten. Wij voelen ons zowel thuis bij het contracteren van één partner voor het uitvoeren van een algemene voorziening sociale basis als het via een niet-openbare aanbesteding contracteren van een beperkt aantal aanbieders binnen het sociaal domein.

Of je nu al een expert bent of dat je net je eerste stappen zet in het zelfstandig afronden van aanbestedingen binnen het sociaal domein: wij willen met je aan de slag gaan en willen met jou in gesprek over jouw ontwikkeling binnen het inkoopvakgebied. Voor jou staat complexiteit en dynamiek gelijk aan: een hele mooie uitdaging waar jij met jouw nieuwsgierigheid & organisatie-skills graag je tanden in zet.  Je bent een adviseur die in staat is om vanuit de wens van de opdrachtgever mee te denken in de beste oplossing. Hiervoor volgen wij verschillende procedures zoals via een  subsidie aanvraag, open house activiteiten of via een SAS-procedure. Dit ken jij al en als dit niet  helemaal vanzelfsprekend voor je is geen probleem, dat leren wij je heel graag! 

Jij gaat de uitdaging aan om de juiste en beste contracten in het sociaal domein te sluiten voor zowel de zorgaanbieder, de inwoners als voor de gemeente(n) en jíj wilt voor jezelf de volgende stap in maken. En om dit te bereiken ben jij een stevige gesprekspartner en beschik je vanzelfsprekend over goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat om aan jouw net geformeerde projectgroep over te brengen waarom een bepaalde eis of omschrijving niet is toegestaan, je staat open voor discussie maar je weet daarbij de planning en het doel altijd in het oog te houden. 

PLAATS BINNEN DE ORGANISATIE

Je maakt deel uit van ons Sociaal domein Team (8) dat bestaat uit Inkoopconsultants, Contractmanagers, Projectleiders en Juristen. Van inkoopstrategie tot inkoopprocedure, en van inrichten tot uitvoeren, wij zijn ervaren op het gebied van alle voorkomende inkoopprocedures en dat doen we voor soms één en soms voor wel twaalf gemeenten tegelijkertijd. 

Ben jij een beginnend inkoopconsultant of ben je al een expert in je vakgebied? Wij weten je te omringen met de expertises die je zoekt om die vervolgstap te maken naar nog mooiere en uitdagendere projecten. Dit doen wij o.a. door samen te werken. Het opleiden en inzetten van collega’s op onderdelen waar zij stappen kunnen zetten én waar ze jou kunnen helpen bij het succesvol afronden van de opdracht heeft onze focus. 

TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN 
 • Het coördineren van het hele inkoopproces: van inkoopstrategie tot en met het contracteren van één (of meerdere) aanbieders en dat doe je vanuit verschillende rollen.
 • Bij het ene project het je de rol van Projectleider, zet je de lijnen uit, houd je het overzicht en zorg je voor goede afstemming tussen de verschillende stakeholders. In het andere project ben je de Inkoopadviseur. Afhankelijk van de opdracht en jouw expertise(s) vervul je elke keer weer een andere rol.
 • Je zal werken aan een diversiteit aan opdrachten, het kan zijn dat je voor een langdurig project werkzaam bent waar je met meerdere opdrachtgevers samenwerkt, of je werkt aan een project bij één gemeente waarvoor één product moet worden ingekocht. 
   

 

Jouw profiel

Jij bent op zoek naar een dynamische en uitdagende werkomgeving waarbij je voor wisselende opdrachtgevers écht impact kan maken. Je werkt graag aan verschillende opdrachten die aansluiten bij jouw expertise en kennis. 

Jij hebt daarbij vanzelfsprekend oog voor je omgeving, houdt de bestuurlijke- en media aandacht nauwlettend in de gaten en als de druk soms toch oploopt weet jij scherp te blijven. 
Toch wil je meer dan alleen ‘maar’ een opdracht uitvoeren, jij wilt een wezenlijke bijdrage leveren aan het sociaal domein en daarmee ook aan ons, de COPPA-organisatie. Dit kan zijn door mee te denken over een thema als duurzaamheid in het sociaal domein. Je bent nieuwsgierig en vergaart kennis over innovatieve aanbestedingsprocedures. En natuurlijk deel je je kennis met je collega’s maar je past deze ook graag zelf toe. 

FUNCTIE EISEN  
 • Je hebt minimaal Bachelor niveau
 • Je hebt ervaring met Europese aanbestedingen of 
 • Je hebt een inkoopopleiding zoals aanbestedingsrecht voor inkopers, Conducto of NEVI, gevolgd of bent bereid deze te volgen
JOUW COMPETENTIES 
 • Je hebt een proactieve houding, bent resultaatgericht en met jouw projectmanagement vaardigheden kan jij een project succesvol begeleiden  
 • Je bent communicatief sterk, in woord en geschrift, kent het politiek-bestuurlijke (besluitvormings)spel en kan je hierin doorheen manouvreren.  
 • Je hebt een pragmatische instelling en omdat jij de juiste mensen bij elkaar weet te halen ben jij een succesvolle samenwerker 
 • Door je leergierige instelling sta je open voor verdere ontwikkeling van jezelf en COPPA, in bijvoorbeeld thema’s als maatschappelijk verantwoord inkopen.  
   

Ons aanbod

Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van inkoop, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop gebruikt hiervoor steeds meer inkoopoplossingen. 
 
COPPA is het inkoopadviesbureau binnen de zorg en overheid. Met ruim 90 professionals werken wij dagelijks aan betere en betaalbare zorg en doel- en rechtmatigheid in het publieke domein. Van inkoop en Europees aanbesteden tot professionalisering en uitbesteding.  
 
Duurzaamheid, circulariteit en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen zijn verweven in onze dienstverlening. Door onze cultuur waarin plezier, ambitie en professionaliteit hoog in het vaandel staan, streven we zowel voor onszelf als onze opdrachtgevers het maximale rendement na. Sociale interactie tussen collega’s vinden wij belangrijk. Jaarlijks organiseren wij daarom diners, bbq’s en andere (team)uitjes.  

Arbeidsvoorwaarden

Bij COPPA staat werkplezier voorop. Om dat mogelijk te maken biedt COPPA jou de vrijheid en ruimte om projecten op te pakken waar je energie van krijgt en die je mag uitvoeren op jouw manier. Waar een goede balans tussen werk en privé belangrijk is en waar successen gevierd worden.

We gaan samen voor kwaliteit en willen écht waarde toevoegen bij onze klanten en medewerkers. Dat kunnen we alleen maar waarmaken met de kennis, expertise en het gedrag van onze medewerkers. We bieden voor iedereen leer- en ontwikkeltrajecten waarmee je het beste uit jezelf kan halen, je je continu ontwikkeld, geprikkeld wordt en uitgedaagd blijft. Daarnaast organiseren we maandelijks een academy-dag waar collega’s en externe sprekers kennisdelen. 

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning afhankelijk van je achtergrond & ervaring. Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 50/50 pensioenvergoeding, 25 vakantiedagen, een laptop & een telefoon. Daarnaast bieden wij je een leaseauto & een OV-businesskaart (jij kiest voor het reizen dat op dat moment het beste past). 

 

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Niels van Ophem (Teamlead Sociaal Domein) via 06 330 874 35. Voor vragen over het sollicitatieproces kan je contact zoeken met onze recruiter via 085 - 041 00 50 of via werken@coppa.nl

Je sollicitatie met CV en motivatie ontvangen wij graag via onderstaand sollicitatieformulier.

Alle reacties worden vertrouwelijk behandeld. 

Solliciteer nu