Senior Inkoopconsultant Overheid

„Wil jij impact hebben door slim in te kopen? Dan zijn wij op zoek naar jou!“

Senior Inkoopconsultant Overheid
2018-06-04 20:53:00
EUR
Marktconform
MONTH
https://schema.org/Organization
Apeldoorn
Gelderland
Roggestraat
7311CE
Combined Business Power B.V.
2019-06-04 20:53:00
FULL_TIME

Over de functie

Als senior inkoopconsultant overheid bij COPPA ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van uiteenlopende (complexe) aanbestedingen op het gebied van Diensten en Leveringen. Je adviseert aanbestedende diensten, waaronder gemeenten, provincies en waterschappen, omtrent huidige of aankomende (Europese) aanbestedingen. Met jouw jarenlange inkoopervaring ben je in staat om elke aanbesteding, hoe complex ook, tot een succes te maken. Je ontzorgt, adviseert en bent een betrouwbare sparringpartner met kennis. Een generalist die energie krijgt uit het begeleiden van (complexe) aanbestedingen in een continu wisselende omgeving.

In de rol van senior inkoopconsultant overheid werk jij op detacheringsbasis bij klanten, hiernaast is volop ruimte voor het projectmatig begeleiden van losse aanbestedingen, implementatieprojecten en adviestrajecten voor het opzetten/professionaliseren van inkoop- en contractmanagementfuncties bij aanbestedende diensten. Bij implementatietrajecten kan je denken aan het implementeren van contractmanagement, een (nieuw) inkoopbeleid of strategie.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Adviseren van aanbestedende diensten omtrent huidige of aankomende (Europese) aanbestedingen
 • Zelfstandig uitvoeren van (complexe) inkooptrajecten of (Europese) aanbestedingen in het facilitair en/ of IT domein
 • Adviseren over een breed scala aan (strategische) inkoopvraagstukken
 • Sparringpartner voor collega’s en klanten
 • Het coachen, begeleiden en ondersteunen van junior en medior consultants in de uitvoering van opdrachten en in hun ontwikkeling als inkoper

Jouw profiel

Jij wilt als Senior inkoopconsultant acteren in een volwassen organisatie die jou de vrijheid biedt om te werken waar en wanneer je wilt. Daarnaast ben jij op zoek naar een klantgerichte organisatie die echt meedenkt met haar opdrachtgevers en meerwaarde, kennis en inhoudelijke expertise levert op elk vraagstuk.

Jij bent op zoek naar een dynamische en uitdagende baan waarbij je voor wisselende opdrachtgevers echt impact kan maken. Als inkoopconsultant werk je continue in je kracht aan opdrachten die aansluiten bij jouw expertise en kennis. Geen dag is hetzelfde, maar dat is ook precies wat je zoekt!

Jij wilt meer dan alleen ‘maar’ een opdracht uitvoeren, jij wilt een wezenlijke bijdrage leveren aan de aanbestedende diensten en de COPPA-organisatie. Dit kan zijn door met gelijkgestemden mee te denken over thema’s als duurzaamheid, social return & maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). Dit kan je ook bereiken door samen met de opdrachtgever te kijken naar wat er nu echt nodig is om inkoop of de bedrijfsvoering naar het volgende niveau te tillen en te helpen bij deze doorontwikkeling.

Functie eisen

 • Afgeronde HBO- of WO-opleiding
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van inkoop
 • Minimaal 2 jaar ervaring met het zelfstandig begeleiden, opzetten en uitvoeren van (complexe) inkooptrajecten of (Europese) aanbestedingen binnen publieke organisaties
 • Pré: Ervaring of affiniteit met IT
 • Pré: NEVI-1, NEVI-2 of vergelijkbaar

Competenties

 • Resultaatgericht
 • Analytisch
 • Leergierig
 • Communicatief sterk in woord en geschrift
 • Adviseur skills

Ons aanbod

Bij COPPA staat werkplezier voorop. Om dat mogelijk te maken biedt COPPA jou de vrijheid en ruimte om projecten op te pakken waar je energie van krijgt en die je mag uitvoeren op jouw manier. Daarvoor hanteert COPPA het drie keer goed principe; goed voor jou, goed voor de klant en goed voor COPPA. Hierdoor ben jij in staat jouw werkweek zo in te richten dat deze past bij jouw gewenste privé-werk balans. Tevens biedt COPPA medewerkers de ruimte om hun passie, enthousiasme en ervaring te delen met de nieuwe generatie en staat je eigen persoonlijke ontwikkeling voorop. Dit doet COPPA door middel van interne trainingen, Academy dagen en ons Talent Ontwikkelplan: Samen aan de TOP!

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is marktconform en afhankelijk van je niveau en ervaring. Een 32 of 36-urige werkweek behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Deze vacature wordt afgehandeld door onze strategisch partner Hospitality Group.

Bekijk de vacature