Coördinator Inkoopconsultants Kenniscentrum Overheid (24-36 uur)

„Hou jij makkelijk het overzicht over alle lopende aanbestedingen en inkoopactiviteiten, weet jij als geen ander hoe de wereld van ‘aanbesteden’ werkt en is het jou op je lijf geschreven onze trainees/junioren te begeleiden en op te leiden?”

Coördinator Inkoopconsultants Kenniscentrum Overheid (24-36 uur)
2022-10-25 12:38:00
EUR
Marktconform
MONTH
https://schema.org/Organization
Arnhem
Gelderland
Jansbuitensingel 30
6811AE
COPPA Consultancy
2023-10-25 12:38:00
PART_TIME

Over de functie

Als Coördinator Inkoopconsultants Kenniscentrum Overheid ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden van uiteenlopende (complexe) aanbestedingen op het gebied van diensten, leveringen en werken. Je ondersteunt medior/senior Inkoopconsultants bij het uitvoeren van aanbestedingen en je ontzorgt bij alle lopende aanbestedingen. Daarnaast heb jij de verantwoordelijkheid over het begeleiden en opleiden van junioren tot volwaardige Inkoopconsultants.

Je wordt onderdeel van een enthousiast team bestaande uit 1 teamlead, op dit moment 1 trainee, 3 junior Inkoopconsultants en 1 medior inkoopconsultant en 1 projectmedewerker en samen vormen jullie het Kenniscentrum Overheid. Het kenniscentrum werkt vanuit ons kantoor in Apeldoorn.

Vanuit dit centrum worden de (medior & senior) inkoopconsultants bij de lopende aanbestedingen ondersteund. Jij staat voor optimale ontzorging bij aanbestedingen en andere inkoopactiviteiten. Denk aan het voorbereiden van documenten, het publiceren van aanbestedingen, het monitoren van alle ontwikkelingen in de procedure en na afloop het opleveren van een compleet dossier. 

Op dit moment ziet ons ‘opleidingsprogramma’ er als volgt uit: gedurende 3 maanden nemen we trainees mee in de wereld van aanbestedingen. Na deze 3 maanden groeien ze door naar junior Inkoopconsultant en vanaf dat moment start het opleidingstraject. Jij neemt de junioren mee in alle stappen van een aanbesteding die je als projectmedewerker uitvoert. Samen met onze senior Consultants gaan ze mee naar opdrachten of wonen ze vergaderingen bij en zorgen ze voor de afhandeling van vragen over openstaande aanbestedingen. Ze zijn verantwoordelijk voor een accurate registratie en houden de deadlines goed in de gaten.

Het begeleiden en opleiden van onze toekomst is voor jou een natuurlijke aanvulling op je Inkoop projectwerkzaamheden. Met jouw jarenlange inkoopervaring ben je namelijk in staat om elke aanbesteding te ondersteunen. Je ontzorgt een consultant, geeft advies en je bent een betrouwbare sparringspartner als het nodig is. Deze functie is naast fulltime ook parttime in te vullen. Dus heb je bijvoorbeeld besloten wat minder te gaan werken maar wil je wel nog steeds inhoudelijk uitgedaagd worden in de wereld van inkoop? Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je verleent ondersteuning bij alle soorten lopende aanbestedingen
 • Het maken van aanbestedingsdocumenten, publiceren, ondersteunen bij de nota van inlichtingen, het openen van inschrijvingen en het ondersteunen van beoordelingen en het schrijven van brieven. 
 • Het coachen, begeleiden en ondersteunen van trainees en junior Inkoopconsultants in de uitvoering van opdrachten en in hun ontwikkeling als inkoopconsultant.
   

Jouw profiel

Jij bent op zoek naar een dynamische en uitdagende baan waarbij je samen met je collega’s voor wisselende opdrachtgevers echt impact kan maken. Geen dag is hetzelfde, maar dat is ook precies wat je zoekt! Je bent in staat om snel te schakelen, acties uit te zetten die niet kunnen wachten, deadlines te bewaken en je weet continu in contact te blijven met je collega-inkoopadviseurs over lopende procedures. Daarnaast vind je het belangrijk inhoudelijke kennis en expertise te kunnen leveren en mee te denken over thema’s als duurzaamheid, social return & maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). Voor jou geldt kwaliteit boven kwantiteit.

Je krijgt energie van het opleiden en begeleiden van junior inkoopadviseurs die op het Kenniscentrum hun loopbaan bij COPPA starten. Met jouw communicatiestijl spreek je iedereen makkelijk aan. Jij weet je te verplaatsen in een ander en je past je gemakkelijk aan, hierdoor kan jij met iedereen overweg en ben jij een ‘natural coach’. Het houden van het totaal overzicht van de voortgang van alle lopende trajecten, is voor jou vanzelfsprekend.  
Jij wilt meer dan alleen ‘maar’ een opdracht uitvoeren, je denkt namelijk vooruit, je denkt mee, en probeert in diverse procedures je collega-adviseurs vóór te zijn door hen antwoord te geven nog vóórdat de vraag wordt gesteld. Werken bij een vakvolwassen organisatie, die jou de vrijheid biedt om te werken waar en wanneer je wilt. Die jouw expertise kent en herkent en samen met jou verder wil werken aan de COPPA groei-ambitie én aan jouw persoonlijke ambities. 

Jij neemt mee

 • Minimaal Bachelor niveau
 • Je hebt vanaf 3 jaar ervaring als medior Inkoopconsultant (binnen de overheid of gerelateerd)
 • Je hebt ervaring met (Europese) aanbestedingen binnen publieke organisaties
 • Je werkt graag samen met leuke mensen en je houdt ervan om als spin-in-het-web te werken.

Jouw competenties

 • Je bent zelfstandig, durft lef te tonen en weet anderen te inspireren en te overtuigen.
 • Coachen en opleiden is waar je energie van krijgt.
 • Je bent communicatief sterk, in woord en geschrift.
 • Je bent super secuur en hebt oog voor kwaliteit, jij bent een echte projectmanager.
 • Je bent nuchter en stressbestendig en je bouwt makkelijk (werk-)relaties op.

Ons aanbod

Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van inkoop, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder.

COPPA is hét inkoopadviesbureau binnen de zorg en overheid. Met ruim 80 professionals werken wij dagelijks aan betere en betaalbare zorg en doel- en rechtmatigheid in het publieke domein. Van inkoop en Europees aanbesteden tot professionalisering en uitbesteding. Duurzaamheid, circulariteit en Maatschappelijk Verantwoord Inkopen zijn verweven in onze dienstverlening. Door onze cultuur waarin plezier, ambitie en professionaliteit hoog in het vaandel staan, streven we zowel voor onszelf als onze opdrachtgevers het maximale rendement na. Sociale interactie tussen collega’s vinden wij belangrijk. Jaarlijks organiseren wij daarom diners, bbq’s en andere (team)uitjes én gaan we eenmaal per jaar op citytrip met de hele organisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Bij COPPA staat werkplezier voorop. Om dat mogelijk te maken biedt COPPA jou de vrijheid en ruimte om projecten op te pakken waar je energie van krijgt en die je mag uitvoeren op jouw manier. Waar een goede balans tussen werk en privé belangrijk is en waar successen gevierd worden. 

We gaan samen voor kwaliteit en willen écht waarde toevoegen bij onze klanten en medewerkers. Dat kunnen we alleen maar waarmaken met de kennis, expertise en het gedrag van onze medewerkers. We bieden voor iedereen leer- en ontwikkeltrajecten waarmee je het beste uit jezelf kan halen, je continu ontwikkeld, geprikkeld wordt en uitgedaagd blijft. Daarnaast organiseren we maandelijks een academy-dag waar collega’s en externe sprekers kennisdelen.

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder OV-chipkaart, laptop en een telefoon. Het salaris is marktconform en afhankelijk van je niveau en ervaring.
 

Meer weten?

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Iris Spanjer (Teamlead kenniscentrum Overheid) via telefoonnummer 06 19 22 46 03. Voor vragen over het sollicitatieproces kan je contact opnemen met onze recruiter Ninon te Winkel via 085 - 041 00 50 of via werken@coppa.nl. Je sollicitatie met CV en motivatie ontvangen wij graag via onderstaande sollicitatiebutton. 

Alle reacties worden vertrouwelijk behandeld.

 

Solliciteer nu