(Senior) Aanbestedingsjurist

(Senior) Aanbestedingsjurist
2018-06-04 20:53:00
EUR
Marktconform
MONTH
https://schema.org/Organization
Apeldoorn
Gelderland
Roggestraat
7311CE
Combined Business Power B.V.
2019-06-04 20:53:00
FULL_TIME

Over de functie

Door jouw ervaring weet je hoe jij jouw tanden moet zetten in juridische vraagstukken en ben je in staat om het management, jouw collega’s en opdrachtgevers te adviseren bij complexe Europese aanbestedingen. Jij draagt graag bij aan het succes van inkoop en van jou wordt verwacht dat je op een professionele wijze oog hebt voor zowel de rechtmatigheid als doelmatigheid van aanbestedingen. 

Als aanbestedingsjurist zorg je voor deskundig juridisch-strategisch advies over aanbestedingsrecht en beleid en vertaal je ontwikkelingen op jouw vakgebied en actuele jurisprudentie naar de praktijk. Daarnaast ben je betrokken bij  aanbestedingstrajecten, waarbij je toetst en adviseert inzake aanbestedingsdocumenten, nota’s van inlichtingen en gunnings- en afwijzingsbrieven. Je adviseert niet alleen op het gebied van het aanbestedingsrecht, ook op het gebied van contractenrecht geef jij advies. Inkoopadviseurs, contractmanagers en onze opdrachtgevers weten jou te vinden als zij vragen hebben. Een collega kan je bijvoorbeeld advies vragen hoe om te gaan met een eventueel bezwaar van een inschrijver van een Europese aanbesteding. Jij weet vervolgens op basis van jouw theoretische kennis en praktische ervaring hoe je een steekhoudend advies geeft. 

Je kijkt over de grenzen van jouw opdracht(en) en project(en) en signaleert voor de opdrachtgever kansen ter verbetering van de inkoopfunctie of – afdeling. Tevens houd je trends en ontwikkelingen binnen ons inkoop vakgebied  nauwlettend in de gaten en krijg je energie van het delen van je kennis en kunde.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Zelfstandig juridisch adviseren inzake complexe aanbestedingsprocedures;
 • Het adviseren bij juridische vraagstukken op het gebied van het aanbestedingsrecht en  contractenrecht;
 • Het behandelen van (strategische) inkoopvraagstukken;
 • Adviseren in het professionaliseren van inkoopfuncties of -afdelingen;
 • Sparringpartner voor zowel onze collega’s als opdrachtgevers;
 • Het coachen, begeleiden en ondersteunen van junior aanbestedingsjuristen in de uitvoering van opdrachten en een bijdragen leveren aan hun ontwikkeling als zelfstandig aanbestedingsjurist;
 • Het zelfstandig uitvoeren van complexe Europese aanbestedingen;
 • Het delen van je juridische kennis en kunde met collega’s en overheidsorganisaties.
   

Jouw profiel

Jij wilt als aanbestedingsjurist acteren in een volwassen organisatie die jou de vrijheid biedt om te werken waar en wanneer je wilt. Daarnaast ben jij op zoek naar een werkgever die echt meedenkt met haar opdrachtgevers en meerwaarde, kennis en inhoudelijke expertise levert op elk inkoopvraagstuk. 

Jij bent op zoek naar een dynamische en uitdagende werkomgeving waarbij je voor wisselende opdrachtgevers écht impact kan maken. Als aanbestedingsjurist werk je continue aan opdrachten die aansluiten bij jouw expertise en kennis. Geen dag is hetzelfde, maar dat is ook precies wat je zoekt!

Jij wilt meer dan alleen ‘maar’ een opdracht uitvoeren, jij wilt een wezenlijke bijdrage leveren aan de overheidssector en de COPPA-organisatie. Dit kan zijn door met gelijkgestemden mee te denken over thema’s als duurzaamheid, social return & maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI). Dit kan je ook bereiken door samen met de opdrachtgever te kijken naar wat er nodig is om inkoop naar het volgende niveau te tillen en te helpen bij deze doorontwikkeling. Wanneer jij je meer een inkoopjurist dan een aanbestedingsjurist voelt, weten wij dat op waarde te schatten. 

Ook ben je een overtuigende gesprekspartner met goede communicatievaardigheden. Je bent in staat om aan iedere stakeholder over te brengen waarom een bepaalde procedure of uitvraag niet is toegestaan en je neemt ze mee in jouw oplossing die wel werkt en bijdraagt aan doelmatige inkoop. Daarbij weet jij je woordkeuze en communicatiestijl moeiteloos aan te passen aan de situatie en je gesprekspartner.

Als aanbestedingsjurist vorm jij samen met zes andere collega’s het team  Juridisch en Sociaal domein. Het team bestaat momenteel uit drie aanbestedingsjuristen en drie consultants.  Dit is een hecht team, dat uitdagingen niet uit de weg gaat, voor plezier in het werk gaat en altijd voor elkaar klaar staat.  

Tot slot beschik je over een uitstekend analytisch vermogen, denk je in oplossingen en heb je ervaring met en een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. 

Functie eisen:

 • Afgeronde WO-opleiding;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als aanbestedingsjurist;
 • Minimaal 3 jaar ervaring in het begeleiden van Europese aanbestedingen;

Competenties:

 • Resultaatgericht;
 • Doortastend;
 • Projectmatig werken;
 • Organisatiesensitief;
 • Pragmatisch;
 • Samenwerkend.

Ons aanbod

Bij COPPA staat werkplezier voorop. Om dat mogelijk te maken biedt COPPA jou de vrijheid en ruimte om projecten op te pakken waar je energie van krijgt en die je mag uitvoeren op jouw manier. Daarvoor hanteert COPPA het drie keer goed principe; goed voor jou, goed voor de klant en goed voor COPPA. Hierdoor ben jij in staat jouw werkweek zo in te richten dat deze past bij jouw gewenste privé-werk balans. Tevens biedt COPPA medewerkers de ruimte om hun passie, enthousiasme en ervaring te delen met de nieuwe generatie en staat je eigen persoonlijke ontwikkeling voorop. Dit doet COPPA door middel van interne trainingen, Academy dagen en ons Talent Ontwikkelplan: Samen aan de TOP!

Vanzelfsprekend krijg je een passende beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Het salaris is marktconform en afhankelijk van je niveau en ervaring. Een 32 of 36-urige werkweek behoort tot de mogelijkheden.

Meer weten?

Solliciteer nu